25 milyon dolarlık kütüphane satışa çıkıyor

- Güncelleme:
25 milyon dolarlık kütüphane satışa çıkıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Eşsiz bir kütüphane açık artırmaya çıkmaya hazırlanıyor… Müzayede evi Sotheby’s ekim ayında New York’ta gerçekleştireceği “Bibliotheca Brookeriana” başlıklı satışta koleksiyoncu ve bilim adamı T. Kimball Brooker’ın yaklaşık 60 senede topladığı 1.300’den fazla kitaba yer verecek. 

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - 16’ncı asır Rönesans devrinde sanat, mimari ve bilim sahasında yazılmış eserlerden oluşan “eşsiz hazinenin” müzayedede 25 milyon dolara (yaklaşık 677 milyon TL) alıcı bulması bekleniyor. Bugüne kadar müzayedeye çıkan en mühim nadir kütüphanelerden biri olan koleksiyonda, orijinal ciltlerinde Fransızca ve İtalyanca eserler yer alıyor. Kitaplar arasında Leonardo da Vinci’nin 56 illüstrasyon içeren bir el yazması eseri de bulunuyor. Eserlerine veda etmeye hazırlanan koleksiyoncu Brooker “harika kitaplardan” ayrılmak konusunda “karışık duygular” yaşadığını söylüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...