AKM’de MİT sergisi! İstihbaratın dehlizleri aydınlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AKM’de MİT sergisi! İstihbaratın dehlizleri aydınlanıyor

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstihbarat dünyasının dehlizlerine bir sergiyle ışık tutuluyor... Millî İstihbarat Teşkilatının (MİT) 97’nci yılına has hazırlanan “Temas İstanbul” sergisi, İstanbul’daki AKM’de görülebiliyor.

Türk İstihbarat tarihinin farklı devirlerine ait belgeler ve ekipmanların yer aldığı “Vatan”, “Gelenek”, “Gelecek” ve “Gurur” başlıklı dört farklı kısımdan meydana gelen sergi, MİT’in tarihî sürecini anlatıyor. 

Haberleşmek için kuş ayaklarına bağlanan metal plakalardan şifreli mendillere, mini kameralardan robot kravatlara… Sergi, Türk istihbaratındaki operasyon ve teknolojik manadaki gelişimi de gözler önüne seriyor. Sergide Arapça harflerle kaleme alınmış raporlar, şüphelilerin kayıt altına alındığı defterler gibi istihbari vesikalar da mevzuya ilgi duyanları bekliyor. 

Daha önce Ankara Cumhuriyet Müzesinde açılan serginin “Hedef” bölümünde ise MİT operasyonları manşetlerle anlatılıyor. Bu kısımda gazetemizin haberi de yer buluyor. 

İstihbarat anlamında bilgi ve görseli taşıyabilmekte kullanılan birçok ekipmanın bir araya getirildiği “Temas İstanbul” sergisi, 11 Şubat’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...