MİT gençlere umut, 2023’te, 22 bin 42 kişi başvurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MİT gençlere umut, 2023’te, 22 bin 42 kişi başvurdu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) Başkanlığı, özellikle gençlerin kariyer tercihleri arasında önemli yer tutmaya başladı.

Teşkilata geçen yıl, büyük çoğunluğu 20-30 yaş arasında 22 bin 42 kişi başvurdu. Kariyer sayfasında, “istihbarat uzmanı”, “mühendis”, “dil uzmanı”, “sağlık görevlisi tekniker”, “İHA sistemleri pilotu”, “koruma ve emniyet memurluğu” için başvuruda bulunulabiliyor. MİT’e başvurabilmek için, Dil Uzmanlığı branşı hariç, en az meslek yüksekokulu mezunu olmak gerekir. Dil Uzmanlığı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir. Bu arada teşkilatın internet sitesine geçen yıl yapılan ihbarlar bir önceki yıla göre yüzde 33 arttı. İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça olmak üzere 5 dilde de 9 bin 435 ihbar geldi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...