Alev Alatlı neden öldü, hasta mıydı? Alev Alatlı neden tedavi görüyordu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alev Alatlı neden öldü, hasta mıydı? Alev Alatlı neden tedavi görüyordu?

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Alev Alatlı neden öldü? Hasta mı, neden tedavi görüyordu? | Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yazar Alev Alatlı’nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca’nın X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sonrası Alev Alatlı neden öldü, hasta mıydı, hastalı neydi soruları gündem oldu. İşte detaylar…

Alev Alatlı neden öldü? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın X hesabı üzerinden Alev Alatlı’nın vefatını duyurması sonrası Alev Alatlı neden öldü, hasta mıydı, hastalı neydi soruları gündem oldu.

ALEV ALATLI NEDEN ÖLDÜ?

Bir süredir rahatsız olan Alev Alatlı, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeni vefat etti.

Bir süredir rahatsız olan Alatlı, "Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?", "İşkenceci", "O.K Musti Türkiye Tamamdır", "Schrödinger'in Kedisi"nin de aralarında olduğu çok sayıda esere imza attı.

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986'da Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılan usta yazar, geçen yıl Anadolu Ajansına verdiği röportajda, "Çok şanslı bir insan olarak kendimi konumlandırırım. Bu şans önce bir asker kızı olarak başlar. Her zaman bir kısıtlı bütçe halinde hareket etmek zorunda olan bir ailenin çocuğu olmak önemli, memur çocuğu olarak devamlı olarak tayin edilirseniz, çok görüyorsunuz Türkiye'yi. Bu benim en büyük şansımdır. Özellikle Türkiye'nin doğusunda yaşamak, okula gitmek, oradaki sıkıntıları görmek büyük şanstı." ifadelerini kullanmıştı.

ALEV ALATLI HAYATINI KAYBETTİ

Alev Alatlı’nın vefatını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu sözlerle duyurdu:

“Alev Hanımı kaybettik.

Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun.”

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...