Davacı filmi nerede, ne zaman çekildi? Davacı filmi hangi köyde çekildi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Davacı filmi nerede, ne zaman çekildi? Davacı filmi hangi köyde çekildi?

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Davacı filminin yeniden ekranda yayınlanmasıyla Davacı filmi nerede çekildi? sorusu gündem oldu. Filmde köyde yaşayan insanların yaşadıkları olaylar ele alınıyor. İki komşunun 7 yıldır süren davası üzerinden olaylar gelişir. Peki, Davacı filmi nerede, ne zaman çekildi? Davacı filmi hangi köyde çekildi?

Davacı filmi nerede çekildi? sorusu arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Filmin yönetmen koltuğunda Yeşilçam'ın meşhur yönetmenlerinden Zeki Ökten vardır. Senaryosunu ise meşhur Bizimkiler dizisinin de senaristi olan Umur Bugay vardır. Davacı Filmi, Cenap Güven'in 'Bir Mahkeme Öyküsü' kitabından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Başrolünde Kemal Sunal vardır. Peki, Davacı filmi nerede, ne zaman çekildi? Davacı filmi hangi köyde çekildi? İşte detaylar...

DAVACI FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

1987 yapımı Davacı filmi, Cenap Güven'in 'Bir Mahkeme Öyküsü' isimli kitabı Umur Bugay tarafından senoryalaştırılmıştır. Yönetmen koltuğunda Zeki Ökten'in oturduğu Davacı filminin çekimleri Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, İznik'e bağlı Sansarak köyünde gerçekleşmişti. Başrollerinde Kemal Sunal, Yunus karakterini, Savaş Yurttaş ise Ahmet karakterini canlandırmıştır. Filmin bir diğer özelliği meşhur tiyatro ve sinema sanatçısı Demet Akbağ'ın da ilk filmidir. Cem film etiketiyle çıkan ve Dram, Komedi, Politika unsurlarını barındıran filmin oyuncu kadrosunda; Kemal Sunal, Savaş Yurttaş, Güzin Özipek, Serra Yılmaz, Necati Bilgiç, Bahri Selin, Gülümser Gülhan, Demet Akbağ, Erkan Can ve Yavuzer Çetinkaya gibi isimlerde vardır. Film süresi 80 dakikadır. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...