Deprem dünya mirasını da vurdu! Arslantepe'de kayma var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem dünya mirasını da vurdu! Arslantepe'de kayma var

Kültür - Sanat Haberleri

Malatya’daki 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü’nün kerpiç duvarlarında hafif kaymalar oluştu. Diğer dünya mirası alanlarda ise menfi bir durum yok.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Türkiye’yi yıkan 6 Şubat’taki büyük deprem felaketi, tarihî ve kültürel miraslara da zarar verdi... Güneydoğu Anadolu şehirlerindeki tarihî yapılar hakkında yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bazı ören yeri ve müzelerde hasar olduğu duyuruldu.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Malatya’daki 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü’nün kerpiç duvarlarında hafif kaymalar oluştu. Dünyanın belgelenen en eski kraliyet sarayını barındıran tarihî sahadaki geçici çatı örtüsünde ise yer yer çökmeler meydana geldi. Bakanlıktan alınan bilgilere göre Şanlıurfa’daki Göbeklitepe ve Adıyaman’daki Nemrut Dağı gibi diğer dünya mirası alanlarında ise menfi durum tespit edilmedi.

MÜZELERDE ÇATLAKLAR MEYDANA GELDİ

Müzelerde genel olarak ciddi hasar yaşanmazken Kahramanmaraş, Elbistan, Adıyaman, Malatya müzelerinde ufak çatlaklar meydana geldi. Kahramanmaraş Müzesinin taşınabilir mahiyetteki koleksiyonu ise tedbiren güvenli bir müzeye nakledildi. Hatay Arkeoloji Müzesinin bir kısmında hasar oluştu.

Gaziantep Kalesi ve Malatya Yeni Camii başta olmak üzere ciddi hasar gören tarihî yapılarda ise tespit çalışmaları devam ediyor.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...