Mahkemeden tedbir kararı, Cem Karaca filmi vizyondan kalkabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mahkemeden tedbir kararı, Cem Karaca filmi vizyondan kalkabilir

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk sinemasında biyografik filmler sık sık davalarla gündeme geliyor. Yüksel Aksu’nun yönetmenliğini yaptığı ve İsmail Hacıoğlu’nun başrolde oynadığı “Cem Karaca’nın Göz Yaşları” adlı film de daha ilk haftasında durdurma kararıyla karşılaştı. 

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Cem Karaca’nın son eşi İlkim Karaca’nın 26 Ocak günü gösterime giren film hakkında açtığı davada İstanbul Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi, tedbir maksatlı filmin gösterimini durdurmaya yönelik ara karar açıkladı. Eğer davacı İklim Karaca, 3,5 milyon liralık teminat bedelini öderse karar yürürlüğe girecek ve Türkiye’deki 303 sinema salonunda hâlâ gösterilen film, seyirciyle buluşamayacak. İklim Karaca’nın bu meblağı yatırıp yatırmayacağını henüz bilinmiyor.

Fikri Harika ve Aytaç Medya ortak yapımcılığında çekilen filmin yaklaşık 90 milyon liraya mâl olduğu iddia ediliyor. Yapımcıların ise davaya itiraz hakkı bulunuyor.

Önceki gün basın toplantısında açıklama yapan sanatçı Karaca’nın ilk eşinden olan oğlu Emrah Karaca ise İlkim Karaca’nın haklarını 2018’de sattığını iddia ederek kararın kendilerini şaşkına çevirdiğini söyledi. İlkim Karaca ise sorularımızı cevapsız bıraktı. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...