Mısır Apartmanında 'ışıltılı eserler' sanatseverlerle buluşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mısır Apartmanında 'ışıltılı eserler' sanatseverlerle buluşuyor

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Galeri Nev İstanbul’da enteresan bir sergi sanatseverlerle buluşuyor. “Zihnin Işıkları, Soğuk ve Gezegenimsi” 30 Mart’a kadar açık kalacak.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ-

Ay, asırlardır geceleri olduğu gibi edebiyat ve sanatı da aydınlattı. Hakkında mısralar yazıldı, hikâyeler kaleme alındı ve sonatlar bestelendi… Ay, aynı zamanda doğum ve ölüm gibi zıt şeylerin de sembolü oldu. Uzayın son zamanlarda Türkiye’nin hiç olmadığı kadar gündeminde olduğu, başımızı yukarıya kaldırdığımız bugünlerde ise Galeri Nev İstanbul’da enteresan bir sergi sanatseverlerle buluşuyor.

Tarihî Mısır Apartmanındaki galeride görülebilen “Zihnin Işıkları, Soğuk ve Gezegenimsi” adlı sergi, insanlık ve kültür tarihinin daima merkezinde yer alan Ay imajını farklı sanatçıların eserleriyle ortak bir metafor olarak ele alınıyor. Sergide Bilge Friedlaender, Aras Seddigh, Levent Aygül, Osman Dinç ve Sinem Dişli gibi sanatçıların eserlerine yer veriliyor.

FRIEDLAENDER’IN MEVLÂNA’YI ANLATAN ESERLERİ

Doğu efsaneleri üzerine çalışan ve 2000 yılında hayatını kaybeden sanatçı Bilge Friedlaender’ın Galeri Nev İstanbul’daki bir kutu içerisinden çıkan “Rumi’nin Ay Bahçesi” sersinden Ay resimleri de sergide dikkat çekiyor. Küçük ebatlı eserler Şemsi Tebrizi’nin Mevlâna Celaleddin-i Rumi ’nin Güneş’in etrafındaki Ay gibi bulunmasını sembolize ediyor. Adını Sylvia Plath’ın intiharından iki yıl önce yazdığı “Ay ve Porsuk Ağacı” şiirinden alan sergi, 30 Mart’a kadar açık kalacak.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...