Sadık Ahmet filmi ne zamana kadar vizyonda? Sadık Ahmet ne zamana kadar sinemalarda, vizyondan ne zaman kalkıyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sadık Ahmet filmi ne zamana kadar vizyonda? Sadık Ahmet ne zamana kadar sinemalarda, vizyondan ne zaman kalkıyor?

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sadık Ahmet ne zamana kadar vizyonda, sinemadan ne zaman kalkıyor? | Doktor Sadık Ahmet’in hayat hikayesini anlatan Sadık Ahmet filmini sinemada izlemek isteyen sinema severler Sadık Ahmet filmi ne zamana kadar vizyonda, vizyondan ne zaman kalkacak merak ediyorlar. Sadık Ahmet 2 Şubat 2024’te vizyona girdi. Peki, Sadık Ahmet ne zamana kadar sinemalarda olacak, kaç hafta vizyonda? İşte detaylar…

Sadık Ahmet filmi ne zamana kadar sinemalarda? Sadık Ahmet filmini sinemada izlemek isteyen sinema severler Sadık Ahmet filmi ne zamana kadar vizyonda, vizyondan ne zaman kalkacak merak ediyorlar. Sadık Ahmet 2 Şubat 2024’te vizyona girdi. Peki, Sadık Ahmet ne zamana kadar sinemalarda olacak, kaç hafta vizyonda? Detaylar haberimizde…

SADIK AHMET NE ZAMANA KADAR VİZYONDA?

Sadık Ahmet filmi 2 Şubat 2024 Cuma günü vizyona girdi. Sinema filmleri ortalama 6-8 hafta vizyonda kalmaktadır. Filmlerin vizyon süreleri seyircilerin ilgisine ve daha önce yapılan anlaşmalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Sadık Ahmet filminin ne zaman vizyondan kalkacağı belli değil. Ancak filmin en az 7 hafta vizyonda kalacağı tahmin ediliyor.

SADIK AHMET FİLMİ VİZYONA GİRDİ Mİ, NEREDEN İZLENİR?

Sadık Ahmet filmi 2 Şubat’ta vizyona girdi. Doktor Sadık Ahmet’in hayatını anlatan film, şu anda tüm sinemalarda izlenebilir durumdadır.

Sadık Ahmet filmi ne zamana kadar vizyonda? Sadık Ahmet ne zamana kadar sinemalarda, vizyondan ne zaman kalkıyor?

SADIK AHMET FİLMİ KONUSU

"Sadık Ahmet" filmi, Dr. Sadık Ahmet'in yaşam mücadelesini ve Türk azınlığın hakları için verdiği mücadeleyi anlatarak, izleyicilere duygusal anlar yaşatmayı amaçlıyor. Film, liderin trajik ölümünden önceki dönemde yaşadığı zorlukları ve mücadeleyi seyirciyle buluşturacak.

"Sadık Ahmet" filmi, Dr. Sadık Ahmet'in hayatına duyulan ilgiyi sinemaseverlerle buluşturarak, izleyicilere duygu dolu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Sadık Ahmet filmi ne zamana kadar vizyonda? Sadık Ahmet ne zamana kadar sinemalarda, vizyondan ne zaman kalkıyor?

SADIK AHMET FİLMİ OYUNCULARI

Turgay Aydın - Sadık Ahmet

Nur Fettahoğlu - Işık Sadıkahmet

Erkan Can - Ali Molla

Taner Rumeli - İbrahim Şerif

Renan Bilek - Avukat Adem

İlker Aksum - İsmail Rodoplu

Burak Satıbol - Berber Hüseyin

Ozan Akbaba - Ali Müminoğlu

Uğur Yücel - Erik Siesby

Erdal Beşikçioğlu - Kemal Gür

Doğukan Güngör - Gurbetçi

Suzan Kardeş - Amelia Fleming

SADIK AHMET KİMDİR?

Gümülcine’de 7 Ocak 1947’de doğan Ahmet, doğduğu topraklara hem bir doktor hem de bir toplum lideri olarak yıllarca hizmet etti.

Ahmet, Ankara ve Selanik’teki tıp öğreniminin ardından Yunan vatandaşı olarak yaklaşık 3 yıl süren zorunlu askerlik görevini tamamladı.

1978’den itibaren topluma doktor kimliğiyle hizmet veren Ahmet, Türk-Yunan ilişkilerinin Kıbrıs sorunu nedeniyle gerginleştiği dönemde Yunanistan'ın Batı Trakya Türk Azınlığı üzerinde kurduğu siyasi baskıya dikkat çekmek üzere harekete geçti.

Ahmet, 1985'te Batı Trakya Türklerinin sesini uluslararası kamuoyuna duyurmayı amaçlayan bir imza kampanyası başlattı ancak kampanya nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Yunanistan'ın, azınlığın Türk kimliğini tanımaması, bunun yerine "Müslüman Azınlık" tanımlamasını kullanması, vatandaşlık anayasasının 19. maddesinin bahane gösterilerek on binlerce kişinin vatandaşlıktan çıkarılması gibi birçok sorunun takipçisi olan Ahmet, 1989 genel seçimlerinde Yunanistan'da Batı Trakyalı Türklerin oylarıyla seçilen ilk bağımsız milletvekili oldu ancak birkaç ay içinde milletvekilliği iptal edildi.

1990'da konuşmalarında azınlık için "Türk" tanımını kullanması nedeniyle tutuklanan Ahmet, 2 ay cezaevinde kaldı. Aynı yıl ikinci kez milletvekili seçilen Ahmet, 1991’de Batı Trakya Türk Azınlığını temsil eden ilk ve tek siyasi parti olan Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisini kurdu.

Bunun üzerine Yunanistan, seçim sisteminde değişikliğe giderek yüzde 3 seçim barajı uygulamasını getirdi. Bu uygulamayla bir adayın bağımsız milletvekili olabilmesi için sadece kendi bölgesinde değil Yunanistan genelinde oyların yüzde 3’ünü alması şart koşuldu. Bu nedenle yaklaşık 11 milyon nüfusa sahip Yunanistan'da yaşayan 150 bin Batı Trakyalı Türk'ün bağımsız milletvekili çıkarması, Dr. Sadık Ahmet'ten sonra bir daha mümkün olmadı.

Bugün bölgedeki Türk politikacılar, farklı siyasi partilerden aday olarak meclise girebiliyor. Bu zamana kadar Yunan Parlamentosunda en çok 4 milletvekiliyle temsil edilen Batı Trakyalı Türkler, 2019 seçimlerinde meclise 3 milletvekili gönderdi.

Ahmet’in kurduğu DEB Partisi ise genel seçimlere katılmasa da bölgedeki siyasi faaliyetlerini sürdürüyor.

Sadık Ahmet, Batı Trakya'daki azınlığın haklarını koruyan Lozan Barış Anlaşması'nın 72. yılında 24 Temmuz 1995'te henüz 48 yaşındayken "şüpheli" bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...