Sultan İkinci Mahmud’un dev hat eseri sergilenecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sultan İkinci Mahmud’un dev hat eseri sergilenecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Osmanlı sultanı II. Mahmud Han’ın yaptığı iki asırlık devasa hat levhanın restorasyonunda son safhaya gelindi...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Restorasyona dair Topkapı Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Millî Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, çok önemli taşınabilir tarihî eserlere ev sahipliği yaptıklarını kaydederek “Bunların içesinde en önemlilerinden birisi de hat sanatı üzerine ciddi çalışmalar yapmış Sultan II. Mahmud imzalı devasa hat eseri. Özellikle koleksiyonumuzda yer alan en büyük ebatlı eserlerden ama son derece titiz çalışılmış bir eser. Sultan II. Mahmud’un saltanatının ilk yıllarında yaptığı bir çalışması olduğu düşünülüyor. Arkadaşlarımız uzun bir süredir bu eserle ilgili çalışıyor. Artık restorasyon sürecinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Çok önemli bir sanatkâr padişahın, çok önemli bir eseri toplumla buluşmuş olacak” dedi. 

HAT MÜZESİ KURULACAK

Yıldız, eserde “Allahu veliyyü’t-tevfik” yazısının yer aldığının altını çizerek, hat levhanın önümüzdeki günlerde geçici olarak Topkapı Sarayı Hazine Koğuşundaki Hat Galerisinde sergileneceğini aktardı. Yasin Yıldız  “Koleksiyonumuzda Sultan Abdülmecid, IV. Murad, I ve III. Ahmed’in eserleri var. Şu anda restorasyonu devam eden Topkapı Sarayı Darphane bölgesinde çok büyük bir Hat Müzesi hazırlığımız sürüyor. Restorasyonu devam eden eserlerin de tamamlanmasıyla önümüzdeki yıllarda Millî Saraylar Hat Müzesini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...