Edebiyat dünyasının ödül gecesi

Edebiyat dünyasının ödül gecesi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Üç gün boyunca şehrin farklı mekânlarında yapılan “Edebiyat ve Gençlik” temalı 11. İstanbul Edebiyat Festivali sona erdi.

MURAT ÖZTEKİN

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesinin hayata geçirdiği festival çerçevesinde verilen mükâfatlar önceki gece sahiplerini buldu. “Hikâye” dalında yazar Serkan Üstüner, “Roman” dalında yazar Şule Köklü,  “Şiir” kategorisinde Sümeyra Yaman ve “Deneme”de Gökhan Ergür ödüle layık görüldü. Mükâfatları sahiplerine Yusuf Kaplan, Ali Ural ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi isimeler takdim etti. Ödül töreninde konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, festivalin üç gün boyunca İstanbul’a bir edebiyat şöleni yaşattığını belirterek “Biz kültüre bir var olmak davası olarak bakıyoruz. Günümüzde yazan, çizen bütün arkadaşlarımızı da kültür nöbeti tutan kahramanlar olarak görüyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...