Hayvana şiddetin tuvaldeki izleri

Hayvana  şiddetin tuvaldeki izleri

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Mehmet Resul Kaçar Galeri 77'deki “Güllerin Ovası” isimli sergisinde hem doğup büyüdüğü coğrafyayı hem de insanların hayvanlara uyguladığı istismar ve şiddeti sorguluyor.

MURAT ÖZTEKİN

İsmini Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan Demo köyündeki "Güllerin Ovası" bölgesinden alan sergide, sanatçının resimleri dışında bir de video çalışması bulunuyor. Cem Bölüktaş, sergi hakkında şu yorumu yapıyor: Sanatçı Kaçar’ın eserlerindeki asıl meselesi insanların zevk için hayvanlara uyguladığı zulümdür. Kaçar, horoz ve köpek dövüşleri, spor adı altında avlanma, Safari turları gibi doğayı ve hayvanları nesneleştiren her türlü insan faaliyetinin arkasında yatan dışlayıcı ve yıkıcı bilinci eleştirir. 2 Mayıs'a kadar açık kalacak “Güllerin Ovası” sergisi, Galeri 77'nin web sitesi üzerinden online turla da görülebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...