Saraybosna Film Festivali başlıyor

Saraybosna Film Festivali başlıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bosna Hersek’in başşehri Saraybosna’da bu sene 27’ncisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali (SFF) bugün kırmızı halı töreniyle kapılarını sinemaseverlere açıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Yönetmenliğini Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanovic’in üstlendiği ve dünya prömiyerini yapacağı “Komşuluk Hâlleri” filmiyle açılacak festivale, yüzlerce kişinin katılması bekleniyor. Altmış ülkeden 250’den fazla filmin gösterileceği  organizasyonda TRT yapımı veya ortak yapımı beş film de yer alıyor. Yönetmenliğini Jasmila Zbanic’in üstlendiği Oscar adayı “Quo Vadis, Aida?” (Nereye Gidiyorsun Aida?) filmi, festivalin “Odak Noktası” programında seyirciyle buluşacak. Cem Özay’ın “Af”, Selman Nacar’ın “Tereddüt Çizgisi” ve Bekir Bülbül’ün “Bir Tutam Karanfil” filmleri de festival çerçevesinde sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. SFF’de, “Saraybosna’nın Kalbi” isimli festival mükâfatlarını almak için dört kategoride toplam 47 film yarışacak. SFF Müdürü Mirsad Purivatra, salgında Bosna Hersek’teki mevcut durumun festivalin yüz yüze yapılmasına imkân sağladığını belirterek “İnsanların sinemalara döneceği bir festival olsun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...