Yakın tarihin izleri tuvalde

Yakın tarihin  izleri tuvalde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk resminin usta sanatçılarından Neş’e Erdok, pandemi döneminde yaşanan hadiseleri resmederek tarihe not düşen bir sergi ortaya çıkardı.

MURAT ÖZTEKİN

Sanatçının Yapı Kredi bomontiada önceki gün açılan şahsi sergisi, pandeminin insanlarda oluşturduğu hisleri yansıttığı gibi Türkiye’de ve dünyada yakın geçmişte yaşanan hadiselere de odaklanarak hafızalarımızı tazeliyor. Sanatçının son iki senede yaptığı eserlerden meydana gelen sergi, âdeta Erdok’un görsel bir günlüğü olarak karşımıza çıkıyor. Gündelik hayattan portrelerin yanı sıra son dönemde Filistin’de yaşananlar, Moria Kampı yangını, sınırların açılması, koronavirüs, İzmir depremi gibi önemli sosyal meseleler de Erdok’un mevzuları arasında yerini alıyor. Sergi, 19 Eylül'e kadar Yapı Kredi bomontiada Galeri’de her gün görülebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...