‘Cimri’ AKM’ye misafir oluyor

‘Cimri’ AKM’ye misafir oluyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Maddiyatı hayatın tek maksadı sayan anlayışa ustalıklı bir eleştiri getiren Molière’in ölümsüz eseri “Cimri”, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının performanslarıyla Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) sahnelenecek.

MURAT ÖZTEKİN

Eser, yarın ile 5 ve 6 Ağustos tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Dünya tiyatro tarihinin en çok sahnelenen oyunları arasında yer alan ve Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçeye kazandırdığı “Cimri’nin rejisörlü ğünü tiyatronun usta ismi Işıl Kasapoğlu üstleniyor. Molière’in “Dünyadaki insanların en az insan olanı, yeryüzündeki canlıların en katı yüreklisi, pintilerin en pintisi” diyerek anlattığı başroldeki Harpagon karakterini ise, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt canlandırıyor. Tiyatro seyircisini yüzyıllardır ayrıcalıklı kesimlerin para sevdasına güldüren oyun, Paris’in burjuva kesiminin ihtiraslarını alaya alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...