Sanatçılar linçten korktu

Sanatçılar linçten korktu

MAGAZİN Haberleri

Birecik “Dindar olan Dostoyevski ve Shakespeare’i ağızlarından düşürmeyenlerin dindarlar için hoşgörüsüz söylemleri hayret verici” dedi.

Murat Öztekin | İSTANBUL

Oyuncu Cihat Tamer’in Ferhan Şensoy’un cenaze töreninde sarf ettiği dindarları aşağılayan sözlerine sanat camiasından da tepki var. Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, gazetemize beyanat vererek “Cihat Tamer’in imaları manayı aşmıştır. Bunlar nükleer laflar. Yunanistan’da bakanlar İncil’e el basarak yemin etti. Hiçbirisi Yunanistan için ‘din bağımlısı’ demedi. Tamer’in sözleri bir sanatçıya yakışmıyor. Bu tür ifadelerle insan sanatçılığını yitirir. Dindarların tiyatro ile problemini görmedim. Dostoyevski, kilise görmeyen evde oturmazdı. O zaman dindar diye Dostoyevski’den uzak dursunlar. Shakespeare de ‘Serçenin ölümünde bile, bir bildiği vardır kaderin’ derdi. Sanatçılar, Tamer’in sözlerine linç korkusu yüzünden sessiz kaldı” dedi. Cihat Tamer, Ses Tiyatrosundaki cenaze merasiminde “Yetmiş senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükûmetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan, Rasim’ine, Münir Ağabey’ine, Erol Ağabey’ine kavuştu. Hep birlikte orada bir meyhanede kafayı çekiyorlardır” demişti.

FAŞİST SAYGISIZLIK
Maneviyatçı Sanatçılar Derneği Başkanı yönetmen İsmail Yeşilbağ, Cihat Tamer’i basın açıklaması yaparak kınadı. Yeşilbağ “Yaşantınıza biz saygı gösteriyoruz fakat sizler İslam’a saygısızlık yapmaktan vazgeçmiyorsunuz. Siyasi tercihlere de faşistçe saygısızlık yaparak ülkemizi geriyorsunuz. Ayrıca tövbe edip içkiyi bırakmış olan Münir Özkul’un kararına da saygısızlık yapıyorsunuz. Yahu ölümden sonra dirilmeye inanmadığınız hâlde öteki dünyada içki içilebileceğini nasıl söyleyebiliyorsunuz” dedi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...