Musa Orhan'a hakaretten yargılanıyordu... Ünlü oyuncunun cezası belli oldu!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Musa Orhan'a hakaretten yargılanıyordu... Ünlü oyuncunun cezası belli oldu!

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Geçen yıl Batman'da intihar eden İpek Er bıraktığı mektupta kendisine Musa Orhan’ın cinsel saldırıda bulunduğunu yazmıştı. Olayın medyada yankı bulmasının ardından oyuncu Ezgi Mola konuyla ilgili paylaşımlarda bulunmuş ardından kendisine Musa Orhan’a ‘hakaret’ suçundan dava açılmıştı. Bugün kararını veren mahkeme Mola'nın 6 bin 960 TL adli para cezası ödemesine hükmetti.

Batman'ın Beşiri ilçesinde 18 yaşındaki İpek Er'in, cinsel saldırıya uğradıktan sonra hayatına son vermişti. Tabancayla intihara kalkışan ve hastanede hayatını kaybeden İpek Er'in bıraktığı mektupta, kendisine saldırıda bulunduğunu iddia ettiği iisim Musa Orhan'dı.

Olayın ardından Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılan Orhan'a 10 yıl hapis cezası verildi.

Olay medyada geniş yankı uyandırırken, Musa Orhan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan oyuncu Ezgi Mola’nın da karar duruşması Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mola, duruşma salonunda hazır bulundu.

KİM OLSA AYNI TEPKİYİ GÖSTERİRDİ"

‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yargılanan uzman çavuş Musa Orhan hakkında ‘hakaret’ içerikli tweet attığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Mola’ya, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. Bugün görülen karar duruşmasında son sözlerini söyleyen Mola, “Sanığı tanımam, bu söylemim tecavüzcülere ve tecavüzcü potansiyeli olan kişileridir. Benim söylemimden önce yapılan haberleri okuduktan sonra bu adamı tecavüzcü olarak değerlendirdim. Sert olmayacak şekilde düşüncemi belirttim. Kim olsa aynı tepkiyi gösterirdi. Sanatçı olarak sesimi duyurdum herkes gibi tepkimi dile getirdim” dedi.

Musa Orhan'a hakaretten yargılanıyordu... Ünlü oyuncunun cezası belli oldu!

Sanık Mola ve taraf avukatlarının beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Mola’ya ‘hakaret’ suçundan 6 bin 960 TL adli para cezasına hükmetti.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...