Efsane rock grubu Pink Floyd'a şok! Konserleri iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Efsane rock grubu Pink Floyd'a şok! Konserleri iptal edildi

MAGAZİN Haberleri  / AA

Pink Floyd, Polonya'da konser vermeye hazırlanıyordu. Ancak bu konser, grubun solisti Roger Waters'ın Ukrayna-Rusya savaşına dair ifadeleri sebebiyle iptal edildi.

Efsanevi İngiliz rock grubu Pink Floyd’un Polonya konseri iptal edildi. Gerekçesi ise grubun solisti Roger Waters’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'ya yazdığı mektup. 

Waters, mektubunda, Ukrayna'daki "aşırı milliyetçilerin ülkelerini yıkıcı savaşa" sürüklediği ifadelerini kullandı. Ayrıca Zelenskiy'i seçim kampanyasında Donbas bölgesine barışı getireceği sözünü tutamamakla suçladı. Roger Waters, savaşla ilgili Rusya'nın sorumluluğuna ise değinmedi.

ZELENSKA'DAN CEVAP

Olena Zelenska, mektuba cevaben Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği, sivilleri öldürdüğü ve şehirleri işgal ettiğine dikkat çekti. Ukrayna First Lady’si "Roger Waters, barışı başka bir ülkenin başkanından istemeliydin" ifadesini kullandı.

"İSTENMEYEN ADAM" İLAN EDİLEBİLİR

Öte yandan, Krakow Belediyesi meclis üyelerinden Lukasz Wantuch'ın da halkı konseri boykot etmeye davet ettiği ve belediye meclisinde de Waters'ın "istenmeyen adam ilan edilmesi için" teklif verildiği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...