Başbakan Davutoğlu Ankara'da konuştu

Başbakan Davutoğlu Ankara'da konuştu

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekillerine hitap etti.

Bizim hizmet yolculuğumuz partimizin kuruluşunda başladı. Küçük hesaplarla yola çıksaydık bugün geldiğimiz noktaya gelemezdik. Küçük hesaplar büyük yürekleri harekete geçiremezler. AK Parti kurulduğu günden bugüne girdiği bütün seçimlerde rakiplerine açık ara fark attı.

"MUHALEFET PARTİLERİNE TAVSİYEM..."
Muhalefet partilerine tavsiyem kongrelerden korkmasınlar, her türlü küçük hesap kongrede bozulur.

- AK Parti milleti hiçe sayanlara karşı durarak gerçek demokrasiyi ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri üstünden harekete geçenlere karşı seçim kararı aldık. 2007 yılında yeni bir yasama yılı kurduk. Sayın Abdullah Gül'ü 11. Cumhurbaşkanı yaptık. Daha sonra milletin iradesiyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçildi. 22. dönem grubumuz 27 Nisan e-muhtıra karşısında dik durmasaydı bugün bu sıralarda oturamayabilirdik. Daha sonra parti kapatma davalarıyla karşımıza çıktılar. Parti kapatma davalarına karşı da dimdik durduk. Bizi millete hizmet yolundan alıkoyamadılar ve alıkoyamayacaklar.

KRİZLER, TEHDİTLER, ŞANTAJLAR KARŞISINDA DİMDİK DURDUK

- Terörle mücadeleyi sürdürürken, kardeşliği tesis etmek için milli birlik ve kardeşlik sürecini uygulamaya soktuk. Milletin duasıyla hareket edenler, krizler karşısında dimdik durur. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin çözülüş sürecini başlattığını söylediler. Onlar AK Parti'nin gücünü milletten aldığını unuttular. Türkiye'yi kaset ve terör üzerinden baskı altına almaya çalıştılar. Milletimizin desteğiyle tüm bu girişimler boşa çıktı. Karşılarına çıkan engeller ne kadar yüksek olursa olsun kendi kaderiyle milletin kaderini birbirine özdeşleştirenler bu engelleri aşmayı bildi.

BUGÜN BURADA OLMAYABİLİRDİK

- 7 Haziran'da ilk kez tek başımıza iktidar olamadık. 7 Haziran ve sonrası bizim için yeni bir diyaret sınavıydı. Bugün birileri bizim başımızı önümüze eğmemizi istiyor aslında bugün başımızı dik tutacağız. 7 Haziran'dan bu yana başımızı dik tutan dava arkadaşlarımıza ön önemlisi de başımızı dik tutmamızı sağlayan milletimize teşekkür ediyorum. Birilerinin yaptığı hesap gibi üzerimizde bir psikolojiyle yeise kapılsaydık bugün burada olmayabilirdik. 7 Haziran'da yeise, 1 Kasım'da ise kibre kavuşmadık. AK Parti ayaktaysa Türkiye her daim emniyet içindedir.

- Hepsi blok oluşturmak istediler. Blokları dağıldı. Bizim 257 arkadaşımız ise omuz omuza vererek hiç ayrılmadı, safımız hiç çözülmedi. Bugün burada olamayan 25. dönem milletvekillerimizi saygıyla, muhabbetle anıyorum. Şu veya bu sebeple aramızda olamayanlar var. Onlar yine aşkla çalışmalarına devam ettiler. Teşekkür ediyorum.

- Muhalefet partilerine tavsiyem var. Kongreye gitmeye hazırlayan partilere de tavsiyede bulunuyorum. Kongreden korkmasınlar. Kendi kongrelerinden çekinenler, Türkiye'ye hiçbir gelecek vaadinde bulunamaz.

- Ankara saldırısı sonrası beni ve Cumhurbaşkanımızı katil ilan edenler vicdansızlara sesleniyorum. Fransız aydınlarından, fransız medyasından, fransız muhalefetinden ders alın. Fransız medyasında bir tane ceset fotoğrafı gördünüz mü? Devletine katil diyen muhalefet gördünüz mü?


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...