İngiltere Dışişleri Bakanı İranlı mevkidaşı ile görüştü

/ Kaynak: AA
İngiltere Dışişleri Bakanı İranlı mevkidaşı ile görüştü

Politika Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, BM Genel Kurulu çerçevesinde İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü.

Hague görüşmenin ardından, resmi twitter hesabından, "İran Dışişleri Bakanı Zarif ile olumlu bir ilk görüşme oldu. Karşılıklı adımlar atılarak ve nükleer konusunda ilerleme sağlayarak daha iyi İngiltere-İran lişkileri mümkün" diye yazdı. İngiltere, İran ile ilişkilerini, bu yaz seçilen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani döneminde geliştirmeyi amaçlıyor. İngiltere, birçok batı ülkesi gibi Ruhani dönemini, Suriye krizinin sona ermesi ve Tahran'ın nükleer programı ile ilgili uluslararası toplumdaki gerginliğin giderilmesi için "fırsat" olarak görüyor. İngiltere, Tahran'daki diplomatlarını, Kasım 2011'de büyükelçiliğine yapılan saldırının ardından geri çekmişti. İngiltere'nin, nükleer programı dolayısıyla aldığı yeni yaptırım kararının ardından Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırı, 1979 yılındaki İran İslam Devrimi'nden sonra iki ülke arasında yaşanan "en kötü kriz" olarak nitelendirilmişti. Bu arada William Hague, İran Dışişleri Bakanı Zarif'in yanı sıra bugün New York'ta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Libya Başbakanı Ali Zeydan ve BM ve Arap Birliği Suriye Özel nbsp;Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi ile de bir araya geldi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...