Altılı Masa toz duman! Birbirilerine düştüler

- Güncelleme:
Altılı Masa toz duman! Birbirilerine düştüler

Politika Haberleri

Seçimlerden hezimetle çıkan Millet İttifakı’nın büyük ortakları yenilginin faturasını birbirine kesmek isteyince ipler koptu.

HABER MERKEZİ ANKARA - Seçimlerden önce parlamenter sisteme geçme hayali kuran ve daha iktidara gelmeden koltuk paylaşımı yapan Millet İttifakı’nın ortakları sandıktan hezimetle çıkınca birbirine düştü. Yenilginin faturasını hiç kimse üstlenmeyince, ittifak bileşenleri çözümü birbirini suçlamakta buldu. CHP’liler İyi Partilileri seçim sürecinde yeterince çalışmamakla suçlarken, İyi Partililer ‘kazanacak aday’ ısrarında ne kadar haklı olduklarını dile getirmeye başladı. İki partiden birbirlerini suçlayan ifadeler İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i 15 vekil açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

ÖZDAĞ: AKŞENER YALAN SÖYLÜYOR

Akşener’in önceki günkü kurultayda Altılı Masa’dan ayrılıp yoluna tek başına devam edeceğini belirterek, “CHP’den 15 milletvekili almak bize kuyruk siyasetine mal oldu. Hayatımın en büyük pişmanlığı” sözlerine, eski İyi Partili, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan yalanlama geldi. Özdağ, “Kılıçdaroğlu 15 vekili vermek istemedi. Akşener basınla tehdit etti” dedi. Özdağ, ayrıca Akşener’in “CHP ile yolları, CHP’yi suçlayarak bitireceğim” dediğini iddia etti.

Tartışmalara Akşener’in konuşması sırasında hedef aldığı, sırasını beğenmediği için önce milletvekilliği adaylığından çekilen, seçimden sonra da partiden istifa eden Aytun Çıray da katıldı. Çıray, Akşener’in açıklamalarına, “Vatan millet Sakarya... Ama... FETÖ’cü adaylar. Gerisi lafügüzaf!” paylaşımı yaparak, Akşener’in vekil listesinin FETÖ’cülerle dolu olduğunu ima etti.

KILIÇDAROĞLU’NA KARŞI YENİ HAREKET

CHP içinde ise hezimetin maliyetini bir türlü üstlenmeyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı İlke ve Demokrasi Hareketi adı altında yeni bir oluşum kuruldu. Eski CHP Parti Meclisi üyesi Örsan Öymen’in liderlik ettiği, Algan Hacaloğlu, Necla Arat, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Prof. Dr. Tolga Yarman, Türker Ertürk ile Utkan Güneş gibi isimlerin de yer aldığı hareket, ilk bildirisini dün yayınladı. Tüzük değişikliği talep edilen bildiride “Seçim sonuçları ne yazık ki CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu açısından başarısızlıkla sonuçlanmıştır. CHP’de devrim gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin gerçekleşmesi imkânlı değildir” denildi. 

PKK’YA SUSPUS ARKADAŞLARINA ESİP GÜRLÜYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, İyi Parti lideri Akşener’in kurultayda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Usta “Seçim süresince eli kanlı terör örgütü PKK’nın Altılı Masa’ya destek açıklamalarına suspus olan Akşener, partisinin kongresinde yol arkadaşlarına esip gürledi. Soruyorum; İyi Parti kongresine koalisyon masasının üyeleri davet edildi mi? Yoksa Akşener bu kadar öfkeli olduğu ve hepsini yerden yere vuracağı için davet mi edilmediler? Kendi aralarındaki probleme dahi çözüm bulamayanlar mı ülke yönetecek? Milletimiz sandıkta verdiği cevapla bir kez daha haklı çıkmıştır” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...