CHP'den ittifak itirafı: Yan yana olmazsak başarılı olamayacağımız ortada

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in hafta sonu gerçekleşecek olan kongrede Millet İttifakı'ndan ayrılacağı yönündeki iddialar siyasi kulislerde konuşulurken muhalefet kanadından dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Yerel seçimlerde yan yana gelemezsek başarılı olamayacağımız apaçık ortada." dedi.

Seçim yenilgisinin ardından kurultay hazırlığına başlayan İyi Parti’de Başkan Merak Akşener, geçtiğimiz günlerde partisinin belediye başkanları ile bir araya gelmişti. Toplantıda CHP ile yapılan ittifaka ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu belirtilmişti. Belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu ile muhalefet bloğunun ilerleyemeyeceğini, İyi Parti olarak hedeflerinin yerel seçimlerde CHP’nin yerini almak olduklarını söyledikleri de öğrenilmişti. Siyasi kulislerde bunlar konuşulurken CHP kanadından dikkat çeken bir açıklama geldi.

"YAN YANA GELMEZSEK BAŞARILI OLAMAYACAĞIMIZ ORTADA"

Sözcü TV'de gündeme ilişkin soruları cevaplayan CHP Ankara Milletvekili Belediye başkanlarının ayrıca Kılıçdaroğlu ile muhalefet bloğunun ilerleyemeyeceğini, İyi Parti olarak hedeflerinin yerel seçimlerde CHP’nin yerini almak olduklarını söyledikleri belirtildi., yerel seçimlerde de ittifak kurulması gerektiğini belirterek, "Yerel seçimlerde yan yana gelemezsek başarılı olamayacağımız apaçık ortada. Bunu kendimiz için değil Türkiye için yapmak zorundayız. Türkiye'nin bu gidişine razı olmayanlar bizden bunu istiyor. İttifakın her bir paydaşına dikkatli olmak düşüyor" ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ'YE UYARI: HERKES İÇİNDE KONUŞMAYIN  

İYİ Partili vekillerin basına yaptığı açıklamalara da değinen Murat Emir, "Benim İYİ Partili vekillere tavsiyem şu; Kapı arkasında konuşulması gereken konuları herkes içinde konuşmamaları. İttifak süreçleri her zaman sancılıdır, zordu ve dikkatli özen gerekir" diyerek uyarıda bulundu.  

İYİ Parti, 24-25 Haziran tarihlerinde 3. Olağan Kongresini gerçekleştirecek. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...