Akşener'e istifa çağrısına tehdit gibi cevap: Haddinizi bilin kongrede görüşürüz!

- Güncelleme:
Akşener'e istifa çağrısına tehdit gibi cevap: Haddinizi bilin kongrede görüşürüz!

Politika Haberleri

Kurultay öncesi İyi Parti'de ipler iyice gerildi. Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal’ın, Meral Akşener’i istifaya davet etmesine, İstanbul milletvekili adayı Raşit Emir Süer’den çok sert bir cevap geldi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - İyi Parti’de hafta sonu yapılacak kurultay öncesinde gerginlik tırmanıyor. Son olarak, İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal’ın, Genel Başkan Meral Akşener’i istifaya davet etmesine, İstanbul milletvekili adayı Raşit Emir Süer’den tehdit gibi cevap geldi.

Parti içindeki muhalif isimlerin kurduğu ‘Ortak Akıl Platformu’nun sözcülüğünü yapan Baykal, daha önceki açıklamalarında yeni kadro vurgusu yapmıştı. Son olarak İyi Parti lideri Akşener’i istifaya çağıran Baykal, “Sayın Akşener, başbakan olamazsam babaannelik yaparım diyordu. Biz de babaannelik yapmasını öneriyoruz. Masadan kalk otur taktiği yüzünden parti yerinde saydı. İdeolojik olarak Asena’dan Meral Mommy’e dönüşüm ideolojik bir dönüşüm oldu” dedi.

“TATSIZ OLAYLAR YAŞANMASIN”

Baykal’ın bu açıklamasına seçimlerde İstanbul’dan milletvekili adayı olan Raşit Emir Süer’den gözdağı gibi cevap geldi. Süer, yaptığı açıklamada “Ethem Baykal diye bir partilimiz Genel Başkanımızı istifaya davet etmişti. Genel Başkanlar böyle istifa etmez vakit kaybetmeyin. Genel Başkanlık koltuğunu almanın formülü kongredir ve delegasyonu doğru sağlamaktır.

Demokrasiyi savunuyoruz, ülkemizde olduğu gibi partimizde de. Ama dünkü yayında genel başkanımıza saygısızlık ve hadsizlik vardı, bunu kabul etmiyoruz. Biz sevenler olarak genel başkanımızın yanındayız. Kongre alanında hatırlar mısınız bilmiyorum ama havada yürüyen insanlar olur. Sizler de böyle yayınlara çıkarak tahrik ediyorsunuz insanları. O salona girdiğinizde tatsız olaylar yaşamak istemeyen kişiler olarak lütfen bu yayınlarda biraz daha haddinizi bilmenizi ve saygı çerçevesinde konuşuyor olmanızı önemle tavsiye ediyorum. Kongrede görüşürüz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...