CHP, ayrımcılık yapıyor! 'PKK’yı üzmemek için Türkmenleri yok saydı'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP, ayrımcılık yapıyor! 'PKK’yı üzmemek için Türkmenleri yok saydı'

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adana, Mersin ve Hatay Türkmenleri, 31 Mart’ı CHP ile hesaplaşma olarak görüyor. Türkmen STK’ları CHP’den şikâyetçi. Mehmet Şahin “CHP, Mersin ve Adana’da DEM’i küstürmemek için her tavizi veriyor” dedi. İskenderun’da üç dönem başkanlık yapan Mete Aslan da “Nusayri bölücülük ve Kürdistan hayali kol kola” diyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Adana, Mersin ve Hatay Türkmenleri, CHP belediyeciliğinden şikâyetçi. Hatay’ın İskenderun ilçesinden üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan, Adana, Mersin ve Hatay’ın korsan harita planlayıcıları için olağanüstü önem arz ettiğini söyledi. Bölgenin en önemli Türkmen STK'larından Horasan Erenleri Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Şahin de "CHP yıllarca Alevileri sömürdü ve şu an Alevileri DEM'e devretti. Mersin ve Adana'da DEM ve türevlerini küstürmemek adına her tür tavizi veriyorlar. 31 Mart ciddi bir hesaplaşma günü olacak" dedi.

"ETNİK KİMLİĞİMİZ AĞIR TEHDİT ALTINDA, CHP'DE BU OLUŞUMLARA DESTEK VERİYOR"

Türkmeneli niteliği taşıyan bölgede planlı bir demografik değişim yaşandığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti: “Şu an açık bir biçimde Türkmenlere tahakküm var. Nusayri ve bölücü yapılar güçlü lobiler oluşturdu ve mafyalaştılar. Etnik kimliğimiz ağır tehdit altında. Son dönem yerel iktidarı ele geçiren CHP de bu oluşumlara destek veriyor. CHP, DEM Parti’yi küstürmemek için Türkmenleri yok sayıyor. Bunu söylemek çok acı ancak bölgedeki nüfus ve güç dengelerinin değişimi ve Türkmenlerin yaşadığı mağduriyetler hükümet başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların gündeminde olmalı.

Hatay ve Mersin bölücü odakların her daim gündeminde olan iller. Esad rejimini destekleyen ve kendisini oraya ait gören Nusayri bölücülük ve Kürdistan hayali ile vatanı parçalamak isteyen odaklar burada kol kola. Zaten yerel ya da genel seçim ittifaklarına bakıldığında bu işbirliği çok açık. Bir de bunlara destek veren ve bölgemizden ilgisini hiç eksik etmeyen yabancı misyonlar var. Ben belediye başkanıyken bitmek bilmeyen ziyaretlerinden usanmıştım. Hatta bir keresinde Fransız Büyükelçisini İskenderun’dan kovdum.

Her sıkıntılı dönem buradalar. Nüfus mühendisliğine de yoğun destek veriyorlar. Son dönem anormal düzeyde yaşanan Suriyeli göçü de bu belirsizliğe katkı sağlıyor. Nusayri ayrılıkçılar ile Tunceli bölücülerinin derin işbirliği ve faaliyetleri var. Kültür, siyaset, ekonomi dahil her alanda ağır tahribat var. CHP de bu süreçte DEM ve benzer yapıların koltuk değneği misyonu ifa ediyor. Türkmenler arasında uzun süre CHP’yi destekledi. Ancak artık oyunu görmek zorundalar."

CHP, ayrımcılık yapıyor! 'PKK’yı üzmemek için Türkmenleri yok saydı' - 1. Resim

"TÜRKMEN ALEVİLERİ DEM'E DEVREDECEK KADAR İLERİ GİTTİLER"

Bölgenin en önemli Türkmen STK’larından Horasan Erenleri Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Şahin ise Adana ve Mersin’deki CHP’li belediyelerin Türkmen-Yörük köylerine kasıtlı bir şekilde hizmet götürmediğini söyledi. "Bu tavrın arka planında bölücü Kürtleri üzmeme gayreti yatıyor” diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Hem Adana hem de Mersin’in Türkmen dağ köylerine hizmet götürülmüyor. Bunlar bilinçli politikalar. CHP bununla birlikte DEM Parti ile kurduğu kent ittifakına Mersin’i de dahil etti. Alenen ittifak içerisindeler. İlçe belediyeler ve meclis üyeliklerini paylaştılar. Alevi ya da Sünni fark etmeksizin tüm Türkmenlere ikinci sınıf zümre muamelesi yapıyorlar. Hatta atadan dededen bunlara oy veren Türkmenleri de çantada keklik görüyorlar. CHP şu an işi o kadar büyyütü ki yıllardır sömürdüğü Alevileri DEM’e devredecek kadar ileri gittiler.

Antalya, Hatay, Mersin ve Adana Dem-CHP ittifakının proje illeri. Tüm vatanseveler bu oyunu görmek zorunda. Parti farkı gözetmeksizin bir arada olmak ve bu tuzağı bozmak mecburiyetindeyiz. DEM, Güneydoğu modelini bizim kıyı şeridine taşımaya çalışıyor. Alevi-Sünni fark etmeksizin vatanını, dinini, bayrağını seven herkes aynı safta yer almalı. DEM’in şu an aralarında Alevi kökenli dedelerinde olduğu 9 milletvekili var. Sahil bölgeleri dahil bu kirli ajanda için kullanılan Türkmenlere sesleniyorum. 31 Mart günü oylarınızla bu oyunu bozun.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...