Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'a taziye mesajı: Yanınızdayız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'a taziye mesajı: Yanınızdayız

POLİTİKA Haberleri

Hindistan'da gerçekleşen tren kazasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baş sağlığı diledi. Erdoğan, mesajında "Türkiye olarak yaraların sarılması için Hindistan’ın yanındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da yaşanılan tren kazasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'a taziye mesajı: Yanınızdayız

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan "Hindistan’ın Odisha eyaletinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Hindistan halkına ve hükûmetine şahsım ve milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak yaraların sarılması için Hindistan’ın yanındayız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1665397172370657282

NE OLMUŞTU?

Eyaletin Balasore bölgesindeki Bahanaga Bazar Tren İstasyonu yakınlarında yolcu treni için önce geçiş sinyali verildi. Daha sonra sinyal kesindi. Buna karşın ana hatta giren yolcu treni, yük treni ve başka bir yolcu treni ile çarpıştı. Kazada, 288 kişinin öldü, 900'den fazla kişi yaralandı.

Kazaya ilişkin kapsamlı raporun kısa sürede hazırlanması beklenirken sinyalin verilip tekrar iptal edilme sebebi ise henüz bilinmiyor. Hint yerel basınına göre, ülkede son 20 yılda meydana gelen "en büyük tren kazası" olarak nitelendirilen trajik olayda, hayatını kaybedenlerin sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...