Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay Kemal'e ilk hançeri Meclis'e taşıdığı uyanıklar vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Erdoğan, burada muhalefete mayıs seçimleri üzerinden eleştirilerde bulunarak "Normal şartlarda yolda görseler birbirine selam vermeyecekler bir ittifak içinde oldular" sözleriyle "Bütün günahı Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları %1'i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu" ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afet bölgelerinde hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü durağı 6 Şubat'ta ağır yara alan Adıyaman oldu. Burada yıl sonuna kadar 32 bin konutun yıl sonuna kadar teslim edileceğini söyleyen Erdoğan, önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi. 

Muhalefete de gene seçimler üzerinden eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masa ittifakı ile ilgili olarak "Son olarak şanslarını meclis seçimlerini denediler. Normal şartlarda yolda görseler birbirine selam vermeyecekler bir ittifak içinde oldular" dedi. 

Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: Bütün günahı Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları %1'i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay Kemal'e ilk hançeri Meclis'e taşıdığı uyanıklar vurdu

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Adıyaman 6 Şubat depremlerinden en çok yara alan yerlerden. Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ilave olarak 19 binin üzerinde yıkılması gereken bina vardı. Toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz.

İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz.

Sadece konut ve iş yeri yapmakla kalmıyoruz, aynı zamanda şehirlerimizi Türkiye yüzyılına hazırlayacak yatırımları da yapıyoruz. Adıyaman'a savunma sanayi şirketlerimizin ortaklığıyla, TUSAŞ koordinasyonunda laboratuvar, test altyapısı, kablo, konnektör, kablaj üretim tesisi kuruyoruz.

Mayıs seçimlerinde aile yapımızı güçlendirmek için  Aile ve Gençlik Fonu kurma sözü vermiştik, önümüzdeki hafta başlayacak çalışmalarda önceliğimiz deprem kentlerimizdeki kadınlarımız ve gençlerimiz olacaktır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay Kemal'e ilk hançeri Meclis'e taşıdığı uyanıklar vurdu

'BÜTÜN GÜNAHI BAY KEMAL'E YÜKLEDİLER'

Dünyada böylesine büyük bir felaketin altından kalkabilecek başka bir ülke yoktur. Gelişmiş ülkelerin dahi çok daha küçük afetler karşısında nasıl çaresiz kaldıklarını biliyoruz. Terör örgütleri üzerinden toplumu huzursuz etme siyaseti yönlendirme çabaları hiç bitmiyor. Tuzaklar boşuna değil. Bu oyunu kuranların bilmedikleri bir şey var, o da Türkiye'nin eski Türkiye olmadıklarıdır. Bazı belediyeleri kaybetmemek için yine akıllara ziyan işlere giriştiler.

Zayıf siyasi iktidarlar nedeniyle operasyonların önü süratle kesilmediği için başımızdaki kara bulutlar hiç eksik olmazdı. İktidarlığımız süresince pek çok tuzak kuruldu. Gezi olaylarından, darbeye ekonomik tuzaklara her yolu denediler. Hepsinin üstesinden geldik.

Son olarak şanslarını meclis seçimlerini denediler. Normal şartlarda yolda görseler birbirine selam vermeyecekler bir ittifak içinde oldular. Bütün günahı Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları %1'i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu. 

Bir yandan da kendi içlerinde saç saça baş başa kavga içerisindeler. Milletimiz ülkemiz iyi ki bunlara kalmadık diyor. 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...