Dünyanın gözü Erdoğan-Putin zirvesindeydi! Rusya lideri Türkiye ziyaretini erteledi iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyanın gözü Erdoğan-Putin zirvesindeydi! Rusya lideri Türkiye ziyaretini erteledi iddiası

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünya, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 12 Şubat'ta gerçekleştireceği Türkiye ziyaretine kilitlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önemli konularda görüşmesi beklenen Rusya lideri Putin'in ziyaretini ertelediği iddia edildi. Kremlin Sözcüsü Peskov ise hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Ukrayna ile savaşın ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen ve dünyanın gözünün çevrildiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 12 Şubat'ta yapılması planlanan Türkiye ziyareti ertelendiği iddia edildi.

PUTİN TÜRKİYE ZİYARETİNİ ERTELEDİ İDDİASI

Rus Haber ajansı Tass'ta yer alan habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 12 Şubat'ta yapılması planlanan Türkiye ziyareti ertelendiği duyuruldu. Türkiye'deki diplomatik bir kaynak tarafından ayrıntı belirtilmediği aktarılan haberde "Ziyaret ertelendi. Ayrıntılar henüz bilinmiyor" denildi.

Ziyaretin iptal edilip edilmediğine ilişkin ise Kremlin'den net bir açıklama yapılmadığı kaydedildi.

KREMLİN'DEN ERTELEME İDDİASINA İLK AÇIKLAMA

Rusya merkezli Sputnik gazetesi ise Kremlin Sözcüsü Peskov'un, Putin ve Erdoğan arasındaki görüşme için hazırlıkların devam ettiğini dile getirdiğini aktardı. Putin'in bu ülkeye yapacağı ziyaretin ertelendiği yönünde bilgilere ilişkin Peskov, "Hayır, ziyaretin ertelendiğini teyit edemem. Herhangi bir tarih açıklanmadı. Başkanların görüşmesi için hazırlıklara devam ediyoruz. Tarihler üzerinde mutabık kalınacak" dedi.

REUTERS ZİYARET İÇİN TARİH VERDİ

Reuters haber ajansı, Rus medyasına dayandırdığı habere göre ise Ankara’daki bir kaynak, ziyaretin Rusya ve Türkiye'deki seçimler dolayısıyla ertelendiğini ifade etti.

Ziyaretin en erken nisan ayı sonunda veya mayıs başında yapılmasının planlandığını aktardı.

Rusya Federasyon Konseyi, devlet başkanlığı seçiminin 15-17 Mart 2024'te yapılması yönünde karar vermişti. Türkiye'de ise 31 Mart 2024'te yerel seçimler yapılacak.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...