HDP'den seçim açıklaması: Kendi adayımızı çıkarmayı da en önemli seçenek olarak tutuyoruz

Düzenleyen:
HDP'den seçim açıklaması: Kendi adayımızı çıkarmayı da en önemli seçenek olarak tutuyoruz

POLİTİKA Haberleri

Önümüzdeki seçim ile ilgili adaylık tartışmaları devam ederken HDP’den konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ortak aday fikrine açık olduklarını dile getirdi. Bu yöntemin gerçekleşmemesi halinde ise Sancar, kendi adaylarını çıkartması önemli bir seçenek olarak tuttuklarının altını çizdi.

Seçim yaklaştı, siyasetin gündeminde ise cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili tartışmalar yer alıyor.  Siyasilerden dikkat çeken açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak HDP'den çarpıcı bir açıklama geldi.  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, parlamento seçimlerine en geniş ittifakla girmek istediklerini ve ortak aday fikrine açık olduklarını dile getirerek, bunu yaparken açık müzakere, doğrudan diyalog, gerçeklerle yüzleşme temelinde bir mutabakatı esas aldıklarını kaydetti.

KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARTMAYA HAZIRIZ

Mithat Sancar; "Bu yöntemin karşılık bulmaması durumunda kendi yollarında yürümeye devam edeceklerine dikkati çeken Sancar, "Bu yöntem karşılık bulmazsa kendi adayımızı, demokrasi ittifakının adayını çıkartmayı da önümüzde en önemli seçenek olarak tutuyoruz. Kimse başka şeyler aramasın. Herkesle konuşmaya açığız, saklımız gizlimiz yok." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...