Hollanda seçimlerini kim kazandı? SEÇİM SONUÇLARI! Hollanda Başbakanı kim oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hollanda seçimlerini kim kazandı? SEÇİM SONUÇLARI! Hollanda Başbakanı kim oldu?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hollanda seçimlerini kim kazandı? Seçim Sonuçları 2023 | Hollanda seçim sonuçları açıklanıyor… Hollanda’da hükümet erken genel seçim kararı almıştı. Hollanda erken genel seçim sonuçları sandık çıkış anketlerine göre netleşmeye başladı. Son gelen verilere göre Hollanda’da seçimi Wilders kazanıyor. Peki, Hollanda seçimi kim kazandı, Wilders Başbakan mı oldu, seçimi kazandı mı? İşte, Hollanda Başbakanı kim oldu? 2023 Hollanda seçim sonuçları!

Hollanda seçim sonuçları! Hollanda’da halk sandık başına gitti. Hollanda seçimi sandık çıkışı anket sonuçları açıklandı. Sandık çıkışı anket sonuçlarına göre Hollanda’da da seçimi kazananın Wilders olması bekleniyor. Peki, Hollanda seçimlerini kim kazandı? İşte seçim sonuçları…

HOLLANDA SEÇİMLERİNİ KİM KAZANDI?

4 siyasi partinin girdiği seçim yarışını ise Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin (VVD) başkanı Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz Zegerius'ün kazanacağı öngörülüyordu. Ancak sandık çıkış anketlerine göre İslam karşıtı ve aşırı sağcı Wilders liderliğindeki PVV, Yeşilgöz'ü geride bırakarak 1. sıraya yükseldi.

HOLLANDA BAŞBAKANI KİM OLACAK?

Meclis çoğunluğunu alması beklenen Geert Wilders, seçim öncesi Kur'an-ı Kerim'i ve camileri yasaklamak, kamu kurumlarında başörtü takılmasını engellemek ve Avrupa Birliği'nden çıkmak gibi vaatlerde bulunuyordu.

Öte yandan Wilders, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın sandıktan zaferle çıkmasına tepki göstermiş, Hollanda'da yaşayan gurbetçileri hedef almıştı.

Hollanda seçimlerini kim kazandı? SEÇİM SONUÇLARI! Hollanda Başbakanı kim oldu?

ERDOĞAN HAZIMSIZLIĞIYLA, GURBETÇİLERİ HEDEF ALMIŞTI

Wilders, "Umarım, İslamofaşist Erdoğan'a oy veren Hollanda'daki tüm Türkler, şimdi bavullarını toplayıp Türkiye'ye taşınırlar. Güle güle!" ifadesini kullanmıştı. Bu tweet'inin dışında bir de fotoğraflı mesaj paylaşan Wilders,Türkiye'nin battığını ima ederek "Bye Bye Türkiye" diye yazmıştı.

KOALİSYON OLABİLİR Mİ?

Öte yandan aşırı sağcı Wilders liderliğindeki PVV ile Yeşilgöz'ün önderliğindeki VVD'nin koalisyona gitmesi öngörülüyor.

Seçimin ilk sonuçlarının ise gece geç saatlerde açıklanması bekleniyor.

Resmi sonuçlar ise seçimlerin yapıldığı tarihten en erken 8 gün sonra açıklanacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Selim Aydın 29 Kasım 2023 15:25

Wilders sadece Müslümanlar için değil Hollanda'nın yerlileri için de kötü bir başkan

Can Yüce29 Kasım 2023 15:24

Wilders seçilirse çok kötü. Irkçınin teki kendisi

Sonraki Haber Yükleniyor...