Kılıçdaroğlu'ndan 'devam ediyorum' çıkışı: İstifa isteyene satılık dedi

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan 'devam ediyorum' çıkışı: İstifa isteyene satılık dedi

POLİTİKA Haberleri

CHP lideri, istifa ve değişim talepleri için “Merak etmeyin, değişimin önünü açacağım. Bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Kaptan olarak gemiyi limana salam götüreceğimi herkes bilsin” dedi

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından partisinin ilk grup toplantısında, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere parti içinden gelen ‘değişim’ taleplerine cevap verdi. Bir yandan değişime karşı olmadığını söyleyen CHP lideri, diğer yandan üstü kapalı olarak görevi bırakmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu “Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan bir kişi değilim, değişimin önünü tamamen açacağım” dedi. 

Genel başkan olarak partisinin uzun hedefli yapısını düşündüğünü belirterek “İnançla, kararlılıkla yola devam edeceğiz” diye konuşan Kılıçdaroğlu “Ben CHP’nin bir üyesi olma ve genel başkan olma şerefini ömrüm boyunca taşıyacağım. Bu şeref benden aileme kalacak en önemli mirastır. Gemiyi sağlam limana götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi sağlam limana götüreceğimi herkes bilsin” ifadelerini kullandı.

‘HANGİ KANAL’ DEDİ

Kılıçdaroğlu konuşmasında isim vermeden bazı gazetecileri de eleştirerek “Beklediğimizi alamadık. Yani açıkça ifade etmek gerekirse, kazanamadık. Arkasından elbette ki eleştiriler gelecektir, bu eleştirilerin tamamını saygıyla karşılıyorum ama kalemi eline alıp ön yargıyla hareket edenlerin, kalemini satan, kendisini savcı yerine koyup karar veren gazetecinin, gazeteciliğini sorgulamak benim görevimdir” dedi. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısından ayrılırken, muhabir tarafından kendisine yöneltilen ‘İstifa edecek misiniz?’ sorusunu ‘Hangi kanaldan geliyorsunuz?’ diyerek cevapladı.

Bu arada, CHP’de kurultay hazırlığı ve ‘değişim’ hareketliliği de sürerken, Kılıçdaroğlu kendisine destek için Ankara’ya gelen CHP’li 40 belediye başkanını Meclis’teki makam odasında kabul etti.

CHP'DE BİR İLK YAŞANDI

Dün bir ilk gerçekleşti. CHP tarihinde bir genel başkan ilk defa milletvekilliği sıfatı olmadan grup konuşmasında vekillere seslendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...