Özgür Özel'den 'Hatay' krizine ilişkin açıklama: Lütfü Savaş gösterebileceğimiz en iyi aday

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Hatay' krizine ilişkin yaptığı açıklamada, "Lütfü Savaş, CHP'nin gösterebileceği en iyi aday. Hatay'da süreci kötü yönettiğimizi düşünmüyoruz. Anket, örgüt, milletvekilleri; tamamı 'Lütfü Savaş' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı Halk TV canlı yayının da seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başta adaylığı, sürecin başından beri tartışılan mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la 'yola devam' diyen Özel, eleştirilere 'en iyi adayımız' diyerek cevap verdi. 

Hatay'da süreci kötü yönetmediklerini söyleyen Özel, "Anket, örgüt, milletvekilleri; tamamı 'Lütfü Savaş' dedi. Lütfü Savaş'ı niye yaptın niye yaptın? E yapmayayım da AK Parti mi kazansın" ifadelerini kaydetti. 

Özel'in Hatay krizine ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Hatay'ın kaderi Hatay'ın muhalif seçmenlerinin elinde. Hatay'da süreci kötü yönettiğimizi düşünmüyoruz. Kendisi de depremzede olan Belediye Başkanımız, depremin ilk günlerinde yaşadığı travma, bir mikrofona bir söz söylemiş, büyüdü bazı laflar. Hatay'da biz yüzde 20-30 arası oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay'ı kazanan bir belediye başkanı var. Lütfü Savaş, CHP'nin gösterebileceği en iyi aday.  Anket, örgüt, milletvekilleri; tamamı 'Lütfü Savaş' dedi. 

Lütfü Savaş'ı niye yaptın niye yaptın? E yapmayayım da AK Parti mi kazansın.

1156 adayın hepsi oy çokluğu ya da oy birliğiyle açıklandı. Bence çok doğru adaylaştırmalar yaptık. Üç ay boyunca ince eledik sık dokuduk. 

DEM'li çay memli çay hepsi yalan çıktı. Türkiye'de hiçbir partiyle ittifak yapmayacağız diyor DEM, kent uzlaşısıyla aday çıkarıyorlar. DEM'le ittifak olmadı. 

'AKŞENER'LE BALIKESİR'E BORCUMUZ VAR'

CHP'nin Balıkesir adayı Ahmet Akın için İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener'den destek isteyen Özel, "Ablam Meral' diyerek seslenerek "Ahmet Akın ve Balıkesir'e müştereken borcumuz var. Benim tanıdığım Meral Hanım bunu yapar." dedi. 

Özel konuya ilişkin şunları söyledi:

Ablam Meral Akşener, bir gün şöyle bir şey söyledi. Ahmet saygılı bir şekilde duruyordu. Akşener "Bunlara borcum yok ama sana var" dedi, Ahmet'e. Ben şimdi Meral hanımdan şunu bekliyorum.  Balıkesir'e borcum var, Ahmet'e borcum var der mi? Ahmet Akın ve Balıkesir'e müştereken borcumuz var. Benim tanıdığım Meral Hanım bunu yapar. 

Özel'in açıklamalarının devamı şu şekilde:

(Çankaya adayı) Çankaya belediye başkanlığı şöyle bir şeydir: CHP'nin gözüdür. Çankaya, CHP genel başkanlarının tasarruf sağladığı yerdir. MYK'da tartıştırdım, PM'de... Hüseyin Can'ın ismi geldi 60 kişiden 60 oy geldi. Hüseyin Can, her okulu birincilikle bitiriyor. Veli Ağbaba'nın yanına geliyor, ben o günden beri tanıyorum. Hayatımda bir kez biri için bir şey istedim Abdulhamit Gül'e gittim: siz bu çocuğu sürekli eliyorsunuz, neden eliyorsunuz? 

SARIYER VE MEZİTLİ KRİZİ

İkisine de Yılmaz Büyükerşen gibi olun dedim. Onlar bizim abimiz, ama seçmenlerine şunu söylüyoruz: 3 dönem yürümüşüz. Bir gençleşmeye ihtiyaç var. Bir karar verilmiş, kişilere değil CHP'lilerin partiye sahip çıkması gerekiyor. Büyüklerime saygılı yaklaşıyorum. 

Şükrü Genç ve Neşet Tarhan'la telefonda görüştüm, iyi düşünün dedim. CHP'nin başarısına katkı sağlayacak projelerde Yılmaz hocayla birlikte olun. Bağımsız adaylığa gerek yok.

KAAN'IN İLK UÇUŞU

KAAN çok gecikmiş bir iş. Bundan sonrası kolay. Emeği geçen herkese teşekkürler, ilk günden bugüne kadar. Bu işler parti işi değil. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...