Suat Pamukçu neden istifa etti, hangi partiye katılacak? Suat Pamukçu YRP’den neden ayrıldı, niye istifa etti?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Suat Pamukçu neden istifa etti, hangi partiye katılacak? Suat Pamukçu YRP’den neden ayrıldı, niye istifa etti?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Suat Pamukçu neden istifa etti, Yeniden Refah Partisi’nden niye ayrıldı? | İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu’nun Yeniden Refah Partisi’nden istifasının ardından Suat Pamukçu neden istifa etti, niye ayrıldı soruları gündem oldu. Peki, Suat Pamukçu YRP’den neden ayrıldı, hangi partiye katılacak? Suat Pamukçu’nun AK Parti’ye katılacağı yorumları yapılmıştı. İşte detaylar…

Suat Pamukçu neden istifa etti? Suat Pamukçu Yeniden Refah Partisi’nden istifa etti. Pamukçu’nun istifasının ardından Suat Pamukçu neden istifa etti, hangi partiye katılacak merak edildi. Ayrıca Suat Pamukçu AK Parti'ye mi geçti, AK Parti'ye mi katılacak soruları da gündeme taşındı. İşte ayrıntılar…

SUAT PAMUKÇU YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN NEDEN AYRILDI?

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın, "Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz" açıklamasından sonra partide kritik bir istifa gerçekleşti. Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, aday belirlemelerinde 'oy hesabı yapıldığını' vurgulayarak istifa etti.

Pamukçu açıklamasında "Partimizin kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim" dedi ve 'yerel seçim aday belirleme sürecinde de oy hesabı yapıldığı' eleştirisinde bulundu.

Suat Pamukçu'nun açıklaması şöyle:

"Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim.

Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım."

Öte yandan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala yaptığı açıklamada, "Çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz" demişti.

Suat Pamukçu şu anda bağımsız milletvekili olarak TBMM'de görev almaktadır.

Suat Pamukçu neden istifa etti, hangi partiye katılacak? Suat Pamukçu YRP’den neden ayrıldı, niye istifa etti?

SUAT PAMUKÇU KİMDİR?

Suat Pamukçu 1950 yılı Bayburt doğumlu İstanbul milletvekili ve mühendistir.

Pamukçu, ilköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulunda; ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum Lisesinde üstün başarıyla tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

20 ve 21. Dönemlerde Bayburt Milletvekili seçildi. TBMM KİT Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu; Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Fazilet Partisinin Anayasa Mahkemesince kapatılması nedeniyle Parlamento çalışmalarına Saadet Partisi milletvekili olarak devam etti. 21. Dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Yeniden Refah Partisinin Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Pamukçu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Suat Pamukçu neden istifa etti, hangi partiye katılacak? Suat Pamukçu YRP’den neden ayrıldı, niye istifa etti?

SUAT PAMUKÇU’NUN SİYASİ PARTİLERİ

  • Refah Partisi (1995-1998)
  • Fazilet Partisi (1998-2001)
  • Saadet Partisi (2001-2018)
  • Yeniden Refah Partisi (2018-2023)

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...