Hatay'da 'kömbe'ler fırınlara verildi bile...

Hatay'da 'kömbe'ler fırınlara verildi bile...

RAMAZAN 2015 Haberleri

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Ramazan Bayramı'yla özdeşleşen kömbeler hazırlanmaya başlandı.

Hatay bölgesinde yaygın olarak bilinen ve tüketilen bir tür tatlı ve pasta çeşidi olan kömbe için fırınlar sabaha kadar çalışıyor.
Kömbenin en önemli özelliği ise uzun süre bozulmaması, bayatlamaması olarak biliniyor. Esra Alkaya ve Fatma Casun, kömbenin bayramlarda misafirlere ikram edildiğini belirterek, "Kömbeyi; un, süt, yağ ve baharatlardan oluşan karışımdan yapıyoruz" dedi. Fırın işletmecisi Murat Berber ise ramazan ayının ilk yarısından itibaren evlerde yapılan kömbelerin kara fırında pişirildiğini ve sahura kadar devam ettiğini belirterek, 220 derece ateşte 20 dakikada pişerek yenecek duruma geldiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...