Antalya usulü piyaz tarifi

Düzenleyen:
Antalya usulü piyaz tarifi

Ramazan Haberleri

Antalya usulü piyaz tarifi haberimizde...

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış fasulye 
1 çay bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet taze soğan
1 demet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 kuru soğan
1 limon suyu
2 çorba kaşığı sirke 
Süslemek için katı bir yumurta, zeytin, pul biber 
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Haşlanmış fasulyelerden bir su bardağı¬nı ayırın, diğerini de maydanoz, sarımsak, kuru ve taze soğanı halka halka kesip ov¬duktan sonra ilave edin. Tuz ve biraz da yağ koyup harmanlayın. Diğer fasulyeyi ro¬bottan geçirip, tahin, sarımsak, limon suyu ilave ederek iyice karıştırın. Yaptığınız piya¬zın üzerine dökün. Kalan yağla, sirkeyi, ka¬rabiberi çırpıp üzerinde gezdirin. Zeytin ve yumurtayla süsleyip servis yapın.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...