Yüzde 50 aşılanana kadar tedbirlere devam

Düzenleyen:
Yüzde 50 aşılanana kadar tedbirlere devam

SAĞLIK Haberleri

Yerli aşı çalışmalarının Covid-19 mücadelesinde Türkiye’nin elini güçlendireceğini söyleyen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş "Muhtemelen birkaç yıl boyunca grip aşısı gibi ama ondan çok daha yaygın olarak koronavirüs aşılaması devam ettirilecektir. Yani 2021 yılı sonbaharı ile yılda bir veya iki defa koronavirüs aşılaması toplum için gerekecektir. Bu durumda mutasyonlar da dikkate alındığında yerli aşı tahmin edildiğinden çok daha önemli bir işlev görecek" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Vaka sayılarının düşmesinin toplumu rehavete yöneltmemesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Metintaş “Toplumun en az yüzde 50'sinin doğal ya da aşılanma ile bağışıklık kazandığı kriter alınırsa, bu oran gerçekleşene kadar tedbirlere titizlikle uymak gerekir. Aşılanma mutlaka hızlandırılmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Tedbirler tedricen gevşetilmelidir. Yani maske ve mesafe kuralı mutlaka devam ettirilmeli, daha kalabalık hayat ve çalışma ortamlarının normalleşmesi ileriye bırakılmalıdır” diye uyardı. Hasta veya temaslı kişilerin bunu saklamaması, hemen bildirmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Metintaş “Vaka sayısı azaldığında filyasyon çalışmaları daha önemli hâle geliyor çünkü daha etkili oluyor. Bu sebeple tam kapanma sonrası filyasyon çalışmaları daha bir güçlü hâle getirilmelidir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...