Şeker hastaları için aşı geliştiriliyor

Düzenleyen:
Şeker hastaları için aşı geliştiriliyor

SAĞLIK Haberleri

​İsveç’te Linköping Üniversitesi’ndeki bilim adamları Tip 1 şeker hastalığı için aşı geliştiriyor. Araştırma, son altı ayda Tip 1 şeker hastalığı teşhisi konulan 12 ve 24 yaş arasındaki 190 kişi üzerinde yapıldı. 2. fazdaki klinik deneylerde ümit verici sonuçlar alındığı açıklandı.

Tip 1 şeker hastalığında vücuttaki bağışıklık sistemi insülin üreten hücrelere saldırır, vücut da kandaki şeker seviyesini düzenleyemez hale gelir. Aşıyla hastaya GAD (glutamik asit dekarboksilaz) denilen protein zerk ediliyor, bu da hastanın lenf bezinin insülin üretme kabiliyetinin devamını sağlıyor. Üniversitenin Biyomedikal ve Klinik Bilimler Bölümü’nde senelerdir aşı üzerinde çalışmalar yapan Profesör Johnny Ludvigsson, “Araştırmalar, vücutta son derece az miktarda insülin üretilmesinin bile hastanın sağlığı için çok önemli olduğunu gösteriyor" dedi. Diabetes Care’de yayımlanan araştırma sonuçları, genetik faktörlerin de aşıya reaksiyon göstermede etkili olduğunu gösteriyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...