HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Marmara Denizi’ndeki kirlilik bulaşıcı hastalıklara yol açabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Marmara Denizi’ndeki kirlilik bulaşıcı hastalıklara yol açabilir
Marmara Denizi , Haber

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Uzmanlar Marmara Denizi’ndeki kirliliğin bulaşıcı hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulunurken, kirli sularda yüzülmemesi ve avcılık yapılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Marmara Denizi’ndeki kirliliğin sağlığa muhtemel etkileri konusunu değerlendiren Enfeksiyon ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Bu tür hastalıklar daha çok, az gelişmiş ülkelerde görülmekte ve sıklıkla çocukları etkilemektedir” dedi.

30'DAN FAZLA MİKROP HASTA EDEBİLİR

Bulaşıcı hastalıklara dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Bakteri, virüs, parazit gibi 30’dan fazla mikrop ve çeşitli kimyasallar kirli su ve yiyeceklerle alınıp insanlarda hastalığa neden olmaktadır. Özellikle mide ve bağırsakları etkileyen bu hastalıklar zaman zaman salgınlara yol açmaktadır. Kolera (Vibrio cholerae- cholera), bağırsak parazitleri, bulaşıcı sarılık (Hepatitis A virüs) ve tifo, gıda ve kirli su ile bulaşan başlıca hastalıkları oluşturmaktadır” diye konuştu.

KİRLİ YERLERDE DENİZE GİRMEYİN!
Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi’nde yaşanan kirlilik karşısında oluşabilecek muhtemel tehlikelerden bahseden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Son günlerde Marmara Denizi’nde görülen yoğun kirliliğin pek çok bulaşıcı hastalığa yol açması mümkündür. Bu konuda vatandaşlarımızın kirli alanlarda denize girmemesi, bulantı, kusma, ishal ve ateş gibi bulguları olanların acil olarak sağlık kurumlarına başvurması gerekmektedir." dedi.

KİRLİ SULARDA AVLANMA YASAKLANMALI

 Ayrıca deniz kirliğinin yoğun olduğu alanlarda deniz ürünleri avının da yasaklanması gerekitğini belirten Sünbüm,"Deniz ürünlerinin iyi pişirilmeden tüketilmemesi toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir. El yıkama başta olmak üzere hijyen kurallarına azami özen gösterilmelidir” diye ifade etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...