Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşı, enfeksiyon-hastane bağını kopardı

Düzenleyen:
Aşı, enfeksiyon-hastane bağını kopardı

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs aşısı olanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu artış ile birlikte hem hastaneye yatış oranlarında hem de Covid-19'dan ölümlerde azalma yaşanıyor. Hastaneye kaldırılanlar ise artık daha genç.

HABER MERKEZİ

İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kapsamındaki hastanelerin yönetimlerini temsil eden kuruluşu yöneten Chris Hopson, Covid-19’a yakalananlarla enfeksiyondan hastanelik olanlar arasındaki zincirin aşı sayesinde kırıldığını açıkladı.

Hopson’un hastanelerden aldığı bilgilere göre yaptığı üç tespit şöyle: Birincisi, Covid-19’dan hastanelere yatışlar önceki dalgalara göre önemli ölçüde azaldı. İkincisi, hastanelere kabul edilenler daha çok, özel bakım gerektirmeyen genç hastalar. Bunlarda ölümler de çok daha az oluyor. Üçüncüsü, hastanelik olanlarda iki doz aşı olanların sayısı çok düşük.

HASTANEYE YATIŞLAR 'DÜZGÜN' SEYREDİYOR

Sağlık Bakanı Matt Hancock da vaka sayılarında artış görülmesine rağmen hastaneye yatışların “düzgün” seyrettiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...