Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Varyantları yakalayan yeni teknik

Düzenleyen:
Varyantları yakalayan yeni teknik

SAĞLIK Haberleri

İsveç'teki Karolinska Institutet'teki araştırmacılar, Covid-19 varyantlarını hızlı ve ucuz maliyetle belirleyen yeni bir teknoloji geliştirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Nature Communications bilimsel dergisinde yayınlanan teknik özellikle daha bulaşıcı, patojenik veya mevcut aşılara dirençli olan varyantların tanımlanması açısından önem taşıyor. COVseq adı verilen yeni metot, pandeminin başlangıcından bu yana elde edilen binlerce virüs genomundan faydalanılarak yeni bir teknikle analiz edilmesini sağlıyor.  Hâlihazırda uygulanmakta olan standart yöntemden çok daha düşük maliyetli olan COVseq'in genomdaki küçük değişiklikleri tanımlamada standart metotla benzer bir yeteneğe sahip olduğunu ifade eden araştırmacılar, “Ucuz yöntemimiz halk sağlığı kurumları tarafından SARS-CoV-2 genomik gözetimi için hemen kullanılabilir ve ayrıca grip ve dang virüsleri gibi diğer RNA virüslerine kolayca uyarlanabilir" diyor.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...