Uzman uyarısı: Aşı ayırt etmeyin

Düzenleyen:
Uzman uyarısı: Aşı ayırt etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizde sürdürülen hızlı ve yoğun aşılama ile virüse ağır darbe vurulurken, uzmanlar pandemi mücadelesinden galip çıkabilmek için marka ayırt etmeden aşı olunması çağrısında bulunuyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Aşı sırası gelenlerin hangi aşıyı olacağı konusunda tereddüde düştüğünün gözlemlendiğini söyleyen iç hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Serap Yavuzer, eldeki bütün aşıların koronavirüsle mücadelede etkili olduğunu belirterek "Ülkemizde yapılan BioNTech ve Sinovac aşıları virüse karşı antikor oluşturuyor. Aşıları ayırt etmeden sıramız geldiğinde, ulaşabildiğimiz aşıyı olmalıyız" dedi.

Her iki aşının da sıklıkla benzer yan hafif etkileri olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Yavuzer “En sık görülen yan etkiler kol ağrısı, ateş, hatta üst solunum yolu semptomları şeklindedir. Aşı olacaklar; daha önceden bilinen alerjileri varsa mutlaka aşı öncesinde belirtmeleri gerekir. Herhangi bir özel hastalık grubunda aşıdan olumsuz etkilenme bildirilmemiştir. Özellikle riskli hasta grubu daha öncelikle aşılanmalıdır" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...