Pandemide sahte ilaç ticareti arttı

Pandemide sahte ilaç ticareti arttı

SAĞLIK Haberleri

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, sahte ilaçların etkisizlik, eksik tedavi, beklenmeyen yan etki, zehirlenme ve ölüme sebep olabileceğini söyleyerek vatandaşların ilaçlarını internetten değil kesinlikle eczanelerden temin etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Son yıllarda internetin gelişmesiyle hızla artan sahte ilaç ticaretinin Covid-19’la zirveye ulaştığını anlatan Saydan, sahte ilaçlarla birlikte sahte kozmetik ürünlerin arzında da ciddi artışlar olduğunu belirterek “Kaynağı, üreticisi, saklama şartları bilinmeyen ve gerekli inceleme ve analizleri yapılmamış bu ürünlerin satılması halk sağlığı açısından büyük riskler taşıyor. Her şeyin sahtesi kullanılınca insana zarar vermeyebilir ama ilacın sahtesi zarar verir. Çünkü sahte ilaç ölümcül sonuçlara yol açar” dedi.

ZAYIFLAMA İLAÇLARI İLK SIRADA
Ülkemizde satılan sahte ilaçların başında zayıflama ilaçları, afrodizyak etkili ilaçlar, saç ürünleri ve hormonların bulunduğunu söyleyen Saydan "Özellikle internet sitelerinden yapılan özendirici ve süslü laflara aldanmayın. İlaçlarınızı Sağlık Bakanlığının İlaç Takip Sistemi ile kontrolü altında olan eczanelerden alın. Eczaneden aldığınız ilacı üzerindeki karekodları ile siz de cep telefonunuzdan takip edebilirsiniz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...