Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamilelikte en güvenli araç uçak

Hamilelikte en güvenli araç uçak

SAĞLIK Haberleri

Yaz tatiline çıkacak anne adaylarının imkânları olduğu takdirde uçakla seyahat etmeleri tavsiyesinde bulunan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. İlknur Sayar “Uçak yolculuğu kısa olması sebebiyle gebeler için en güvenli yolculuktur. Uçak kabin basıncında önemli bir değişiklik olmadığı sürece bebek için risk oluşturmaz" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yolculukta tren, otobüs veya araba tercih edilecek ise yolculuk süresinin 6 saatten fazla olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Dr. Sayar, gebeliğin kanda pıhtılaşma eğilimini artırdığını belirterek “Uzun süre bacakların aşağı sarkık durumda ve hareketsiz kalması kanın damar içinde pıhtılaşmasına yol açabilir. Pıhtılaşma riskine karşı tedbir almak için özellikle uzun yolculuklarda iki ila iki buçuk saatte bir mola verip molalarda hareket hâlinde olmak gerekir. Tren ve uçak yolculuklarında ise mola vermek mümkün olmadığından dolayı iki saatte bir araç içinde yürümek uygun olur. Araç içinde bacakları daha rahat hareket ettirip ayağa kalkabilmek için koridor tarafı koltukların tercih edilmesi daha uygundur" diye anlattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...