Yaşlandıkça küçülen erken ölüyor

Yaşlandıkça küçülen erken ölüyor

SAĞLIK Haberleri

Yeni bir çalışma, yaşla birlikte dramatik bir şekilde küçülen kadınların kalp hastalığından ölme ihtimalinin diğer kadınlardan iki kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

30-60 yaşları arasındaki 2406 İsveçli ve Danimarkalı kadını 30 yıl boyunca takip eden bilim insanları, 2 cm'den fazla olarak tanımlanan büyük boy kaybı yaşayanların, felç veya kalp krizi gibi kardiyovasküler hastalıklardan ölme ihtimalinin iki kat daha fazla olduğunu gördü. Kişilerin kırklı yaşlardan itibaren, kemik, kas ve eklemlerdeki duruş değişikliklerine yol açan doğal yaşlanma süreçleri sebebiyle boy kısalmasının normal olduğunu vurgulayan bilim adamları, asıl riskin orta yaş dönemindeki aşırı kısalma olduğunu vurguladı. British Medical Journal'daki çalışmada, orta yaştaki boy kaybının osteoporoz, kırıklar ve D vitamini eksikliği ile bağlantılı olduğu vurgulandı. Hareketsizliğin riski artırdığını vurgulayan bilim adamları kadınların düzenli egzersiz ve D vitamini ve kalsiyum takviyeleri almaları tavsiyesinde bulundu.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...