Anne olmak kanser riskini azaltıyor

Düzenleyen:
Anne olmak kanser riskini azaltıyor

SAĞLIK Haberleri

Avustralya’da bulunan tıbbi araştırma enstitüsünün 17 bin rahim kanseri hastasının geçmişini inceleyerek yaptığı bir çalışma, gebelik geçiren kişilerde rahim içi kanserine rastlanma ihtimalinin yüzde 40 oranında düşük olduğunu gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Rahim içi kanserine hiç doğum yapmamış kadınlarda daha fazla rastlandığı söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, yeni açıklanan çalışmanın gözleme dayalı bilgileri de desteklediğini belirterek “Çalışma çocuk sahibi olan kadınların rahim içi kanserine yakalanma oranını neredeyse yarı yarıya düştüğünü gösterirken, düşükle sonuçlanan gebeliklerde bile yüzde 7-8 oranında azalma olduğunu ortaya koyuyor. Öyle anlaşılıyor ki, gebeliğin kendisinin kanser riskinin azalmasında etkisi bulunuyor. Gebelikte de, rahim ağzı kanser öncüsü lezyonların doğum sonrası dönemde gerilediğini gösteren yayınlar var” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...