Anne babalar dikkat: Uçan balonlardaki ölümcül tehlike! Doğum günü balonundaki helyum gazı ölüm getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: The Mirror
Anne babalar dikkat: Uçan balonlardaki ölümcül tehlike! Doğum günü balonundaki helyum gazı ölüm getirdi

SAĞLIK Haberleri  / The Mirror

Doğum günü kutlamasından kalan uçan balonun içindeki helyum gazını soluyan Luke Ramone Harper, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dublin'de yaşanan olayda 8 yaşındaki çocuk, kendi doğum günü partisinden kalan bir helyum balonunu soluduktan sonra oyun oynadığı odada ölü bulundu.

Luke Ramone Harper, bir hafta önce doğum günü partisi için aldıkları 8 numaralı balonu tekrar şişirmek isteyince helyumun neden olduğu ölümcül beyin travması yaşadı.

The Mirror’ın haberine göre, annesi Hilary McSweeney, Luke'un öğlen saatlerinde evin üst katında oyun oynadığını ve YouTube videoları izlediğini söyledi. Akşam yemeği için oğluna seslendiğinde karşılık alamadı. Üst kata çıkan kadın, oğlunun yanındaki balonla tepkisiz bir halde yerde yüzüstü yattığını belirtti.

Luke'un babası Martin Harper, acil servislerin gelmesini beklerken oğullarına ilk yardım uyguladı ve kalp masajı yaptı.

Gazetecilere konuşan anne McSweeney, “Beyninin çok ağır hasar gördüğü ve yaşam desteğinde olduğu açıktı. O noktada Luke'un öldüğünü biliyordum ve makine onu hayatta tutuyordu” dedi.

Ertesi gün doktorlar talihsiz çocuğun ölüm haberini verdi. Aileye veda vaktinin geldiği bilgisi verildi.

Baba Harper, seslerini değiştirme isteğiyle helyumun bazen daha büyük çocuklar tarafından solunduğunu ve ailelerin bundan tamamen habersiz olduğunu söyledi.

KALBİ DURDU, BEYNİNE OKSİJEN GİTMEDİ

Otopsi sonucunda Luke'un kısmen sönmüş bir balondan helyum solumasının neden olduğu bir kalp durması nedeniyle beyne giden oksijen eksikliğinin sonucu olarak öldüğü ortaya çıktı.

Dr. Gallagher, helyum gazının hızlı ve ciddi beyin hasarına maruz bırakabileceğini söyledi.

İnsanların helyumun ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olmadığını belirten Dr Gallagher, çok az miktarda gazın bile zarar vereceğini söyledi.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: The Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...