Bakan Koca'dan eleştirilere cevap: Aşı karşıtlığı en son bize yakıştırılabilir

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan eleştirilere cevap: Aşı karşıtlığı en son bize yakıştırılabilir

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Çocukluk çağı aşılama oranının yüzde 95’in üzerinde olduğunu belirten Fahrettin Koca, aşı tanımlanan herkesi grip aşısını yaptırmaya çağırdı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Son zamanlarda Covid-19’a yönelik açıklamalarının ardından ‘aşı karşıtı olduğu’ yönündeki eleştirilere cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir” dedi.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Koca “Türkiye, bağışıklama programında bulunan çocukluk çağı aşılarında, yüzde 95’in üzerinde aşılama oranına sahip. Bakanlığımıza bağlı konularda bütün süreçleri bilim kurulları ile birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla bizim bilime, akla, mantığa karşı olmamız mümkün değil. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur. Bizim de aşıya karşı olmak gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz. Çocukluk çağı aşı programı konusunda tüm vatandaşlarımız son derece hassasiyetle hareket etmeli ve aşılarının yaptırılmasını temin etmeli” dedi.

Gelecek yıllarda mevsimsel grip aşılarının Covid-19’a karşı koruyucu hâle gelmesinin mümkün olup olmadığı konusunda da açıklama yapan Koca “Grip aşısı için, kendisine aşı tanımlanmış olan herkes mevsimsel grip aşılarını yaptırmalı. Covid-19 mevsimsel hâle geldiğinde, belki grip aşısındaki mevsimsel suşlara ilave edilerek mevsimsel grip aşısı şekline dönebilir” diye konuştu. Şehir hastaneleri ile ilgili son durumu da aktaran Koca “Gaziantep Şehir Hastanemiz hasta kabulüne başladı. Böylelikle 22’nci Şehir Hastanemiz açılmış oldu. Bir iki hafta içerisinde İzmir Şehir Hastanemizde de hasta kabulüne başlayacağız. İnşaatı devam edenlerle birlikte toplam 37’ye yakın Şehir Hastanemiz tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...