Bakan Koca'dan 'toplu aşılama' ve 'kapanma' açıklaması: 85 milyon müsterih olsun

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan 'toplu aşılama' ve 'kapanma' açıklaması: 85 milyon müsterih olsun

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: Eris varyantı vaka sayısının Türkiye'de artması üzerine 'kapanma olacak mı?' sorusu gündeme geldi. Son durumu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. 85 milyon müsterih olsun" dedi.

Son dakika haberi: Koronavirüsün dünyada yayılan son varyantı olan Eris, Türkiye'de de görüldü. Vaka sayısının hızla artması üzerine 'toplu aşı kampanyası ya da kapanma olacak mı' sorusu gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde koronavirüs döneminde kullanılan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına gelen güncelleme ise kafalardaki soru işaretlerini artırdı.

"85 MİLYON MÜSTERİH OLSUN"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, endişelere son noktayı koydu. Covid-19 döneminde her şeyin milletçe uyum içinde yapıldığına dikkati çeken Koca, "Şimdi gündemde olan küresel ve yerel propaganda, eski tecrübenin haklı endişesinden hareketle bir boyun eğdirme çabasıdır. Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun" değerlendirmesinde bulundu.

"GEREKSİZ BİR İLACI HANGİ HEKİM ÖNEREBİLİR?"

Bakan Koca, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutoğlu’nun Covid-19 nedeniyle vefatına ilişkin, "Ne acıdır ki arkadaşımız Dr. Ersin’in vefatı, bilhassa hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bu propagandanın Eris varyantı tedbir uygulanmasına ve aşı kampanyalarının başlatılmasına yönelik olduğunu dile getiren Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor. Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir? Hastayla ilişkisi dışında, olası başka ilişkileri de akla gelmez mi?

Bilim adına bilime aykırı girişimlerde bulunanları ve ülkemizin gereksiz yere 'sosyal bir depresyona' sürüklenmesinde sakınca görmeyenleri bilimin tarafsızlığını, sorumluluğunu üstlenmeye davet ediyorum. Kim ne derse desin spekülasyonlardan hareketle, gerçekçi veriler olmadığı halde yapılmayacak olanı yapmayacağız. Sosyal depresyon da büyük bir sağlık sorunudur."

"BİR HEKİME KARA PROPAGANDA YAKIŞMAZ"

Paylaşımında "Genç yaşta kaybettiğimiz hekim arkadaşımız bu yönden de talihsiz. Adı etik dışı emel sahiplerinin dilinde" ifadelerine yer veren Koca, sözlerine şöyle devam etti:

"Dr. Ersin, bu rahatsızlığına bağlı olarak gelişen hastalıklarıyla birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybetti. Yapılan üç ayrı PCR testi sonucunda kendisinin Covid-19 olmadığı anlaşılmıştı. Buna rağmen bilimsel mantıkla sağlaması yapılmış bir içerik sunuyormuş gibi görünerek, bilimsel karşılığı olmayan bir takım yorumlarda bulunanlar talihsiz bir davranış örneği sergilediler. Bugün konuşulanların ömrü kısa olacak, bilimin sözünün ömrü uzundur. Hekimliğin rengi beyazdır. Bir hekime kara propaganda yakışmaz. Arkadaşımız Dr. Ersin Mahmutluoğlu adının karıştırıldığı tezvirattan incinmesin, nur içinde yatsın."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...