Gizemli bakteri alarmı korkuttu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gizemli bakteri alarmı korkuttu

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İngiltere’de yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırılan çobanın kalbinde daha önce keşfedilmemiş yeni bir bakteri türü tespit edildi.

Doktorlar hastanın kan  testlerinden enfeksiyonun sebebinin iki farklı bakteri türü olduğunu gördü. Bakteri türlerinden biri biliniyordu ancak ikincisi geleneksel laboratuvar testleri ile tanımlanamadı. Araştırmacılar, gizemli bakterinin ne olduğunu anlamak için  DNA dizilerini diğer tekniklerden çok daha hızlı okuyabilen “nanopore sıralayıcı” adı verilen teknolojiyi kullandı.

HASTANIN AORT DAMARINDA KEŞFEDİLDİ

Testler, hastanın “Variovorax” adı verilen, toprakta yaygın olarak bulunan bir bakteri grubunun daha önce hiç görülmemiş bir türüyle enfekte olduğunu gösterdi. Bu yeni bakteri türü, hastanın aort damarında keşfedildi. Hastanın kuzulama mevsimi sırasında veya koyunlara anti-parazit ilaçları verirken eldiven kullanmadığı için enfekte olduğu düşünülüyor.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...