Kanserde yapay zekâ yeni umut

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kanserde yapay zekâ yeni umut

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapay zekâ (YZ), amansız hastalık kanserin tedavisinde hayati rol oynayan erken teşhiste kritik aktör hâline geldi. Uzmanlar, YZ’nin illetin erken teşhis ve tedavisinde yarı yarıya avantaj sağladığını söylüyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Dünya Kanser Günü’nde yılda 10 milyon kişinin kanserden öldüğünü vurgulayan uzmanlar illetin erken teşhis ve tedavi süreçlerinde ileri teknoloji, özellikle yapay zekanın (YZ) devreye girmesiyle büyük oranda gelişme yaşandığını belirtiyor. Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği (AHOD) Kurucu Üyesi Prof. Dr. Öztürk Ateş, kanserin erken teşhis edilmesi için genetik bazlı yaklaşımları, makine öğrenmesi uygulamaları, bağışıklık sistemi ve aşı çalışmaları ile kök hücre çalışmaları, immünoterapi (bağışıklık tedavisi) ve hedeflenmiş tedaviler ile yapay zekâ uygulamalarının kanserlerin erken teşhisinde yeni teknoloji uygulamaları olarak öne çıktığını söyledi. Ateş “Yapay zekâ uygulamalarının, akciğer kanserini daha erken tespit edebileceği ve tanıya kadar geçen süreyi yüzde 50 azaltabileceği düşünülüyor” dedi. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cengiz Karaçin de yapay zekâ destekli görüntülemenin meme kanseri tespitinde, yüzde 20’lik bir artış sağladığını kaydetti. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...