Renk değişikliklerine dikkat! Hastalıkları dilinizden teşhis edin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Renk değişikliklerine dikkat! Hastalıkları dilinizden teşhis edin

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dildeki renk ve şekil değişiminin bazı hastalıkların ilk sinyalleri olabileceğini söyleyen Eczacı Ezgi Nevçehan “Dişlerinizi fırçalarken dilinizin rengini de kontrol edin” dedi. Ecz. Nevçehan, hangi rengin hangi hastalığın habercisi olduğunu sıraladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK HABERİ

Mor lekeler:  Diyabet, cilt kanseri ve bağışıklık sistemi hastalıkları.

Kırmızı noktalar ve lekeler: Demir ve B12 vitamini eksikliği.

Beyaz lekeler: Mide ve bağırsaklarda oluşan gastrit, enteririt, kolit, gastroenterit gibi enfeksiyonların belirtisidir ve bu bölgelerde yoğun miktarda bakteri ve mantar bulunduğunu gösterir.

Sarı lekeler:  Dilde sararmanın yanı sıra dirsekler, dizler eller ve ayaklarda da sarı renk görülür. Bu belirtiler yüksek kolesterol seviyesinin habercisi olabilir. Ayrıca, dilin ortasında bulunan sarımsı tabaka, karaciğer rahatsızlığına işarettir.

Kahverengi lekeler:  Kabızlık problemi, bunun yanı sıra aşırı alkol tüketimi ve sigara içmek, dil üzerinde kahverengi leke oluşumuna yol açmaktadır.

Yeşil lekeler: Antibiyotiklerin, hormonların ve bazı diğer besin preparatlarının kullanımı dilde yeşil lekelerin oluşmasına neden olabilir.

Siyah lekeler:  Bağışıklık sisteminin çok zayıflamış olduğunu işaret eder. Bağırsaklara yerleşen mantarların ürettiği aşırı toksik madde sebebiyle, bağırsaklar tahrip olmuş demektir. Dilde pas olmasına neden olan diğer hastalıklar, hormon bozuklukları, vitamin yetersizliği, menopoz sonrası eklemlerde zayıfl ama, kalbin sağ toplardamarında zafi yet, varis ve basur gibi damar hastalıklarıdır.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...